בשיתוף מועצת הבקר

פאד סי יו

מדובר במנה שמכינים במהירות ושהרוטב שלה משחק על מנעד טעמים רחב מאוד, ממתוק ועד חמוץ ומלוח

70,300 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
פאד סי יו. צילום: shutterstock
פאד סי יו. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

לתבשיל

להגשה

אופן ההכנה

1

משרים אטריות במים בטמפ' החדר במשך 1/2 שעה. מסננים.

2

לקראת תום ההשריה מכינים רוטב: מניחים קורנפלור ו- 2 כפות רוטב סויה בסיר קטן, מערבבים היטב כדי שלא יהיו גושים ומוסיפים את יתרת הסויה ואת כל שאר חומרי הרוטב. מבשלים תוך כדי ערבוב 2 דקות על להבה בינונית עד שהרוטב סמיך.

מכינים את התבשיל

3

מחממים כף מהשמן במחבת רחבה או בווק על הלהבה הכי גבוהה. מוסיפים בקר/ עוף/ טופו ומטגנים תוך נענוע המחבת 3-2 דקות. מוציאים לצלחת.

4

מוסיפים למחבת את יתרת השמן, שום, ג'ינג'ר והחלק הלבן של הבצל הירוק. מקפיצים כ- 1/2 דקה עד שעולה ניחוח.

5

מוסיפים פטריות ו- 3 כפות מים ומקפיצים על להבה גבוהה 4-3 דקות עד שהפטריות רכות.

6

מחזירים למחבת את הבקר/ העוף/ הטופו ומוסיפים את אטריות האורז,תרד ומחצית מכמות הרוטב. מערבבים היטב כך שהרוטב יעטוף הכל. טועמים ומוסיפים רוטב אם צריך. מוסיפים את הגבעולים הירוקים של הבצל הירוק (שומרים חופן קטן לעיטור), מערבבים, מפזרים מעל שומשום ואת שאר הבצל הירוק ומגישים מיד.