מתכון

פאד קפאו טופו

גרסה צמחונית למנה התאילנדית האהובה שלא נופלת מהמקור

27,220 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2021
פאד קפאו טופו של רינת צדוק (צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר)
פאד קפאו טופו של רינת צדוק (צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר)

היכולת של הטופו לספוג טעמים מצטיינת במיוחד בגרסה הזאת לפאד קפאו – מתקבלת מנה קלילה וטעימה שמזכירה את המקור, אבל יש לה גם טעמים ואופי ייחודיים. שימו לב, במהלך הכנת הטופו מערבבים כמה שפחות, כדי לשמור על המרקם הפירורי ולא להפוך אותו לעיסה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאורז

לטופו

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את האורז

1

שוטפים אורז תחת מים זורמים במשך דקה־שתיים ומסננים. מרתיחים מים בסיר בינוני, מוסיפים את האורז, שמן, חלב קוקוס ומלח, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 20 דקות. פותחים את הסיר ומערבבים את האורז קלות בעזרת מזלג. מכסים ושומרים עד ההגשה.

מכינים את הטופו

2

מחממים שמן זית בסיר נמוך על להבה בינונית. מוסיפים בצל, צ'ילי, ג'ינג'ר ושום, מערבבים ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים שעועית ירוקה, מערבבים ומטגנים 4-3 דקות נוספות. מוסיפים פירורי טופו, מערבבים קלות וממשיכים לטגן 8-7 דקות, עד שהטופו מתחיל להיצרב. מערבבים כמה שפחות. מתבלים בסויה, מייפל, פלפל ורוטב דגים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 7-5 דקות, עד שהטופו משחים ונחרך מעט. מוסיפים עלי בזיליקום, מערבבים ומסירים מהלהבה.

3

מחלקים את האורז המבושל לצלחות. מניחים מעליו את תבשיל הטופו, ביצת עין, צ'ילי ובזיליקום ומגישים מיד.