מתכון

פאייה שחורה ים-יבשה

למנה קלילה יותר מוותרים על הבשר ומתמקדים בפירות הים

5,530 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
פאייה שחורה ים-יבשה
פאייה שחורה ים-יבשה

אפשר להכין אותה בגרסת הים בלבד (כלומר, ללא הבשר).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרתיחים ציר דגים עם חצי מכמות הזעפרן בסיר בינוני. מוסיפים שרימפס ומולים ומבשלים 3 דקות עם כיסוי. מסננים, שומרים את השרימפס והמולים במקום חמים ומחזירים את הציר לסיר.

2

מוסיפים לציר החם שקית אחת של דיו, מביאים לרתיחה ומבשלים 3-2 דקות. שומרים חם.

3

מחממים מחבת פאייה עם שמן ומטגנים ירקות 5-3 דקות להזהבה.

4

מוסיפים צ'וריסו ופילה בקר ומטגנים 4-3 דקות עד שצבעם נאטם.

5

מוסיפים קלמרי ולוקוס ומפוררים מעליהם את יתרת הזעפרן. מתבלים במלח ומוסיפים אורז. מערבבים ומוסיפים ציר לכיסוי ואת שארית הדיו.

6

מבשלים על להבה נמוכה-בינונית ללא מכסה עד שהאורז מוכן. במידת הצורך מוסיפים ציר דגים או מים.

7

מסדרים את המולים והשרימפס החלוטים על הפאייה בצורת פרח ומגישים עם רבעי לימון.