מתכון

פאי ברולה לימון

בעוגה הזאת קרם הברולה לא נאפה. טעמיו של הלימון מודגשים גם בבצק וגם במלית ומעניקים חמצמצות עדינה וקרמית

3,771 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
פאי ברולה לימון של ברק כהן. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר
פאי ברולה לימון של ברק כהן. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר

תבנית בקוטר 18 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק פריך לימוני

למלית

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבלים את המרכיבים היבשים במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים חמאה וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק פירורי. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

2

מחממים תנור ל־ 160 מעלות. מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 18 ס"מ, מניחים בתבנית, מניחים על הבצק נייר אפייה ומשקולת (חומוס או שעועית)נואופים אפייה עיוורת כ־ 20 דקות.

3

מסירים את נייר האפייה והמשקולת ואופים כ־ 15 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים.

מכינים את המלית

4

מערבבים בקערה ג'לטין ומים קרים ומניחים בצד. מבשלים בסיר חלמונים, מיץ לימון, קליפת לימון וסוכר עד שהתערובת מסמיכה (אם יש לכם מדחום לבישול - עד 82 מעלות). ממסים את הג'לטין במיקרוגל, מוסיפים לתערובת הלימון ומערבבים. טוחנים בבלנדר מוט, מוסיפים את החמאה וממשיכים לטחון עד לקבלת קרם חלק. שופכים את הקרם על הקלתית ומעבירים למקרר עד שהקרם מתייצב. לפני ההגשה מפזרים על הפאי סוכר דמררה ושורפים בעזרת ברנר.