מתכון

פאי דגים עם תפוחי אדמה מעוכים, תרד, חרדל ופרמזן

תבשיל עשיר,שבו הדג מקבל המון כבוד ואפשר להגישו גם כמנה עיקרית

9,170 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
פאי דגים עם תפוחי אדמה מעוכים, תרד, חרדל ופרמזן של עמוס שיאון. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע
פאי דגים עם תפוחי אדמה מעוכים, תרד, חרדל ופרמזן של עמוס שיאון. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע

הצרפתים קוראים לזה ברנדאד (Brendade) — מעין פירה עם נתחי דג שנאפה בתנור ומוגש לרוב כתוספת למנה עיקרית. הבריטים הוסיפו לו ירקות, ביצים וגבינות וקראו לו Fisherman’s pie.

תבנית פיירקס בקוטר 26 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מכינים את המרכיבים

2

מפזרים מלח גס בתבנית אפייה ומניחים מעל תפוחי אדמה.

3

אופים שעה עד שתפוחי האדמה רכים.

4

מצננים את תפוחי האדמה, קולפים ומועכים במזלג לפירה עם גושים. מוסיפים 3 כפות שמן זית, מלח דק ו-30 גרם פרמזן ומערבבים.

5

מבשלים ביצים במים 7 דקות מרגע הרתיחה, קולפים וחותכים לרבעים.

6

חולטים תרד במים רותחים כ-2 דקות. מסננים וסוחטים היטב.

7

מחממים מחבת עם 3 כפות שמן זית ומטגנים בצל וגזר 5 דקות עד הזהבה. מוסיפים שמנת ואגוז מוסקט ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים, מוסיפים את יתרת הפרמזן, חרדל וצלפים ומערבבים היטב.

מרכיבים את הפאי ואופים

8

מניחים קוביות דג, תרד, פטרוזיליה וביצים קשות בתבנית פיירקס ויוצקים עליהם את תערובת השמנת והפרמזן. מניחים מעל את הפירה ומחליקים את פני השטח בכף עץ.

9

אופים 35 דקות עד שמזהיב. מגישים חם.