מתכון

פאי דובדבנים

מאפה דובדבנים עשיר ומושחת, כמיטב מסורת האפייה האמריקאית

10,916 בשלנים התעניינו במתכון זה
פאי דובדבנים של שפית־קונדיטורית דורית ברנד וטליה רסנר.צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל
פאי דובדבנים של שפית־קונדיטורית דורית ברנד וטליה רסנר.צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל

זוהי אחת הקלאסיקות המפורסמות של ארצות הברית. קטיף הדובדבנים מתרחש בתחילת יולי, וביום העצמאות האמריקאי מריחים את ריחם המשכר באפייה. נהוג להגיש פרוסה גדולה של פאי עם תועפות קצפת מתקתקה.

תבנית פאי 28

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

אופן ההכנה

הבצק

1

מעבדים את הקמח, הסוכר והמלח במעבד מזון.

2

מוסיפים את החמאה וממשיכים לעבד בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת עם פירורים גסים. מוסיפים בהדרגה את מי הקרח עד שהפירורים הופכים לבצק.

3

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 4 שעות לפחות.

המלית

4

מרתיחים בסיר קטן את הסוכר, הליקר והמים. ברגע שהסוכר נמס מוסיפים את הקורנפלור המומס ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה מעט. מסירים מהאש ומצננים מעט.

5

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים צורת עיגול על נייר אפייה מקומח עד לעובי 1/2 ס"מ. מעבירים לתבנית (הכי קל להפוך את נייר האפייה על התבנית ולהסירו), מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות, דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא למשך 10 דקות.

6

מניחים את הדובדבנים על תחתית הבצק ומוזגים עליהם את התערובת הנוזלית. סוגרים את הפאי עם שכבת בצק נוספת בצורת שתי וערב ואופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות במשך 25־35 דקות, עד שהבצק מזהיב והנוזל מבעבע קלות.