מתכון

פאי משמשים ורוזמרין עם קרם שקדים ופרג

מתכון לפאי משמשים מיוחד במינו של איב ענן, מתחרה העונה החמישית של מאסטר שף

2,963 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
פאי משמשים ורוזמרין עם קרם שקדים ופרג של איב ענן. צילום: רמי זרנגר. סטיילינג: לי גורמן
פאי משמשים ורוזמרין עם קרם שקדים ופרג של איב ענן. צילום: רמי זרנגר. סטיילינג: לי גורמן

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם השקדים

למילוי והרכבת המנה

אופן ההכנה

לבצק

1

מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים לגוש בצק רך. שומרים בניילון נצמד במקרר 20 דקות. מרדדים את הבצק לעובי של 4־5 מ"מ ומרפדים תבנית מלבנית משומנת צרה. שומרים במקרר.

לקרם השקדים

2

מערבבים את כל החומרים ומניחים בצד.

למילוי והרכבת המנה

3

מוציאים את הבצק מהמקרר וממלאים את הבצק בשכבת קרם שקדים בעובי של 3 מ"מ. מקרמלים קלות במחבת את חצאי המשמשים עם 30 גר' חמאה ומוסיפים את עלי הרוזמרין.

4

מסדרים יפה את המשמשים כשהגב לקרם בשורות שורות. מפזרים בעדינות קצת גרגירי פרג ונגיעות ריבת משמש.

5

מזליפים בכף קצת קרם בשורה במרכז הפאי. מכניסים לתנור מחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35-40 דקות ומוציאים. מקררים ומפזרים אבקת סוכר כפס לצד הארוך של הפאי.