זקוקים לקצת אומץ? תמצאו אותו בבלוג של ליאור משיח שמסביר איך להכין את הפאי הזה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק סלק סגול
למלית
אופן ההכנה
1
מכינים בצק: אם משתמשים באבקת סלק מערבבים אבקת סלק עם 3 כפות מים קרים לאיחוד.
2
מניחים קמח, סוכר, מלח וחמאה בקערת המיקסר ומעבדים עם וו גיטרה עד שהחמאה נחתכת לגודל של עדשים. מי סלק (מאבקה או מי בישול) וממשיכים לעבד. לבצק מגובש, אם הבצק לא מתגבש אלא נותר פירורי מוסיפים כף מים או יותר לפי הצורך עד שהוא מתגבש ואין בו נקודות יבשות.
3
חוצים את הבצק לשתי חתיכות שוות, משטחים כל חתיכה לדיסקית, עוטפים כל אחת בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה.
4
מוציאים אחת מחתיכות הבצק מהמקרר, ומרדדים בין שני ניירות אפייה ליריעה עגולה בעובי של כחצי ס״מ. חוזרים על הפעולה עם חתיכת הבצק השנייה והפעם. מרפדים תבנית פאי עם אחת מיריעות הבצק. ושומרים במקרר.
5
מקמחים ממש מעט את פני יריעת הבצק השנייה וחותכים אותה לרצועות ברוחב 3 ס"מ, בעזרת סכין חדה מאוד או גלגלת פיצה אם יש לכם סרגל מתכת ארוך, מניחים אותו על פני הבצק וחותכים רצועות ברוחב הסרגל מניחים את הרצועות על מגש, מכסים בנייר אפייה ומעבירים למקרר.
6
מכינים מלית: משרים את החמוציות המיובשות במים רותחים לכיסוי 10 דקות ומסננים. בקערה נפרדת, שמים את הסוכרים, המלח, קינמון, פלפל והפירות הקפואים מערבבים בעזרת כף. מוסיפים את החמוציות שהשרנו ואת התפוח החתוך. מוסיפים וניל ומערבבים. מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב להטמעה.
7
מוציאים את תבנית הפאי עם הבצק מהמקרר, ומפזרים את המלית מעל הבצק בצורה אחידה.
8
מברישים את שולי הבצק החשופים בביצה (היא תשמש כמין דבק להצמדת רצועות הבצק שיכסו את הפאי).
9
מניחים את שלושת רצועות הבצק הארוכות ביותר ברווחים שווים במרכז התבנית. מקפלים בעדינות את הרצועה האמצעית כך שתגלוש מחוץ לתבנית לוקחים רצועה נוספת ארוכה ככל שיש ומניחים אותה בחלק העליון של התבנית במאוזן מעל שתי הרצועות. מחזירים את הרצועה האמצעית כך שתנוח מעל המלית.
10
מקפלים את הרצועות המאוזנות בעדינות כלפי מעלה, כך שיגלשו מעט מחוץ לבתנית והמלית שתחתן תיחשף. מניחים רצועה מאוזנת נוספת. ממשיכים כך עם יתר רצועות הבצק עד ליצירת דפוס שתי וערב.
11
חותכים את שאריות הבצק בעזרת סכין ומצמידים את קצוות הרצועות לבצק המרפד את התחתית (אחרת הן עשויות להתרומם במהלך האפייה), מברישים את הפאי בביצה, ומחזירים למקרר לפחות לרבע שעה.
12
מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 45 דקות עד שהבצק מזהיב ומקבל גוון ורדרד והמלית מבעבעת. מוציאים מהתנור, ומניחים לפאי להתקרר לפני שפורסים, אם הפאי לא יהיה צונן לגמרי לפני הפריסה ההפרוסות ישברו.