מתכון

פאי רועים

הייחודיות של הפאי נעוצה בחומרי הגלם. קנו תפוחי אדמה איכותיים, שהאדמה הלחה עדיין עליהם

17,652 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
פאי רועים של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
פאי רועים של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה

לתבנית בגודל 15 על 20 ס"מ.

שימו לב: להכנת מתכון זה יש להשרות שעועית 24 שעות מראש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשכבה שנייה

לשכבה השלישית

אופן ההכנה

לשכבה הראשונה

1

מבשלים שעועית שחורה בסיר עם מים כשעה עד שהיא רכה אך לא מתפרקת. מסננים.

2

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצלים עד הזהבה. מוסיפים שום ופטריות ומערבבים עד שהפטריות משחימות והנוזלים מצטמצמים מעט. מתבלים במלח, פלפל, בהרט ורכז רימונים. מוסיפים את השעועית המבושלת, מערבבים ומתקנים תיבול.

לשכבה השנייה

3

מחממים שמן זית במחבת ומקפיצים את הכרובים עד שנפחם יורד. מוסיפים מלח וחומץ בן יין ומערבבים.

לשכבה השלישית

4

ממלאים סיר במים, ממליחים ומבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך. מסננים. מועכים לפירה, מוסיפים שמן זית ומלח ומערבבים.

להרכבה

5

מחממים תנור ל־180 מעלות. משמנים תבנית בשמן זית. מסדרים את שכבת השעועית והפטריות עד גובה שליש מהתבנית. מיישרים, מפזרים בצורה אחידה את שכבת הכרוב ולבסוף את שכבת תפוחי האדמה. מזלפים מעט שמן זית על תפוחי האדמה ואופים כ־20 דקות עד להזהבה