מתכון

פאי תותים

אפיית התותים עם סוכר נותנת אפקט ריבתי, ובשילוב קרם השקדים נוצר שילוב אלוהי

25,392 בשלנים התעניינו במתכון זה
פאי תותים של שף-קונדיטורית הילה בידרמן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל
פאי תותים של שף-קונדיטורית הילה בידרמן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לקרם שקדים

אופן ההכנה

לבצק

1

מערבלים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר עד לקבלת קרם. מוסיפים מים בהדרגה - בכל פעם קצת עד שהם נטמעים בתערובת (עם מעט סבלנות זה קורה). אפשר לעצור את המיקסר מדי פעם ולעזור להטמעת המים בחמאה על ידי הצמדתה לבסיס המיקסר עד שהמים ייספגו בחמאה. מוסיפים קמח ומלח וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק אחיד.

2

שמים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומרדדים לעובי 4־5 מ"מ. מעבירים למקרר ל־15־20 דקות עד לקבלת בצק אלסטי.

לקרם

3

מערבלים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר עד לקבלת קרם. מוסיפים ביצים בשתי נגלות וממשיכים לערבל עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים חלמונים וממשיכים לערבל עד שהם נטמעים בתערובת. מוסיפים שקדים טחונים וקורנפלור ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד. מכסים ומעבירים למקרר ל־10 דקות לפחות.

לפאי

4

משאירים חתיכת בצק בצד ומרדדים את הבצק על משטח מקומח ל־12 עיגולים בעובי 3 מ"מ ובקוטר 10 ס"מ.

5

מעבירים את הבצק בעדינות לתבניות ומדביקים אותו לדפנות תוך כדי קיפול עדין. ממלאים קרם שקדים בגובה כמחצית התבנית. מסדרים חצאי תותים על פני הקרם.

6

מרדדים את חתיכת הבצק הנוספת וחותכים ממנה רצועות. מסדרים את הרצועות בצורת שתי וערב על תבניות הפאי, ובעזרת מערוך או סכין חותכים את השאריות מהצדדים.

7

מעבירים למקפיא לשעה לפחות.

8

מחממים תנור ל־180 מעלות.

9

אופים את העוגות 35־40 דקות עד שהן משחימות קלות.