מתכון

פבלובה פיסטוק ופטל

למי שאוהב להשקיע בעוגות שלו בחג, כדאי ללכת על הפבלובה הזאת שהרגע בו היא מגיעה לשולחן יהיה בלתי נשכח

6,808 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
פבלובלה פיסטוק ופטל של שף עופר גל. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
פבלובלה פיסטוק ופטל של שף עופר גל. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

כשר לפסח לאוכלי קטניות

כלים: שק זילוף, שני דפי סילפט, רינג בקוטר 21 ס"מ, שקף עוגות המתאים לרינג

אופים את המרנג שלוש שעות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרנג

למוס פיסטוק ומוס פטל

אופן ההכנה

מרנג:

1

קולים את האגוזים חצי שעה בתנור בחום של 150 מעלות. מצננים וקוצצים גס.

2

מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד שהקצף מבריק. מוציאים את הקערה מהמיקסר, מוסיפים בהדרגה ולסירוגין את אבקת הסוכר והאגוזים ומערבבים במרית.

3

מניחים רינג על תבנית אפייה עם סילפט. מסדרים את השקף צמוד לחלקו הפנימי של הרינג. ממלאים את שק הזילוף במרנג ומזליפים בתוך הרינג תחתית מרנג דקה. את יתרת המרנג משטחים על הסילפט הנוסף.

4

אופים שלוש שעות בטמפרטורה של 100 מעלות עד שהמרנג מתייבש אך צבעו נשאר לבן.

מוס פיסטוק ומוס פטל:

5

ממסים את הג'לטין במעט מים קרים.

6

מערבבים את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור. מרתיחים את חלב הקוקוס. יוצקים לאט ותוך כדי ערבוב את החלב החם על תערובת החלמונים (השוואת טמפרטורה).

7

מחזירים לאש ותוך כדי ערבוב מביאים לרתיחה קלה. מסירים מהאש. ממסים את הג'לטין מעל בן מארי ומוסיפים לקרם.

8

מצננים מעט את הקרם ומחלקים אותו באופן שווה בשתי קעריות. לקערית אחת מוסיפים את מחית הפיסטוק ולקערית הנוספת את מחית הפטל. מערבבים במטרף יד לקבלת קרמים חלקים.

9

מקציפים את החלבונים. מקציפים את השמנת הצמחית עם החלבונים. מקפלים חצי מכמות החלבון לכל קרם.

הרכבת העוגה:

10

מחלצים את אחת מתחתיות המרנג מתוך הרינג (את העוגה בונים על המרנג השני שאותו משאירים בתוך הרינג).

11

ממלאים את מוס הפיסטוק בתוך שק זילוף עם צנתר חלק ומזליפים שכבה אחידה של המוס על תחתית המרנג. מניחים את המרנג השני על שכבת המוס ועליו מזליפים את מוס הפטל.

12

מעטרים את פני העוגה בטיפות המרנג שהכנו. שומרים במקרר עד ההגשה.