מתכון

פבלובה פסיפלורה עם קציפת מסקרפונה

הפבלובה הזאת משלבת היטב את טעמי האביב: קן מרנג, קציפת מסקרפונה קלילה עם טעם לימוני ומעל הכל פסיפלורה חמצמצה

9,715 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
פבלובה פסיפלורה עם קציפת מסקרפונה. צילום: shutterstock
פבלובה פסיפלורה עם קציפת מסקרפונה. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפבלובות

לקציפת המסקרפונה

אופן ההכנה

הפבלובות

1

מניחים בקערת מיקסר עם מטרפה את החלבונים והמלח ומקציפים במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף לבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה.

2

מוסיפים לקערה את תמצית הווניל ומיץ הלימון תוך כדי הקצפה, וממשיכים להקציף עוד 10 דקות עד שנוצר מרנג מבריק ויציב.

3

מנפים לקערה את אבקת הסוכר ומקפלים את המרנג בעזרת מרית עד שהוא אחיד.

4

מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים קיני מרנג על גבי שתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה.

5

אופים את הפבלובות בתנור שחומם מראש ל-80 מעלות 3-2.5 שעות, עד שהן נפרדות בקלות מנייר האפייה.

קציפת המסקרפונה

6

מניחים את המסקרפונה, הסוכר, תמצית הווניל וקליפת הלימון בקערת מיקסר עם מטרפה ומקציפים במהירות גבוהה עד שהתערובת אחידה.

7

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לקערה בזרם דק את השמנת המתוקה. מגבירים שוב את המהירות ומקציפים עד שמתקבלת קציפה אוורירית ורכה.

ההגשה

8

ממלאים כף אחת או שתיים של קציפת המסקרפונה בתוך כל פבלובה, מקשטים בפסיפלורה ומגישים מיד.