החומרים טבלת מידות ומשקלות
לפבלובות
לקציפת המסקרפונה
אופן ההכנה
הפבלובות
1
מניחים בקערת מיקסר עם מטרפה את החלבונים והמלח ומקציפים במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף לבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
2
מוסיפים לקערה את תמצית הווניל ומיץ הלימון תוך כדי הקצפה, וממשיכים להקציף עוד 10 דקות עד שנוצר מרנג מבריק ויציב.
3
מנפים לקערה את אבקת הסוכר ומקפלים את המרנג בעזרת מרית עד שהוא אחיד.
4
מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים קיני מרנג על גבי שתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה.
5
אופים את הפבלובות בתנור שחומם מראש ל-80 מעלות 3-2.5 שעות, עד שהן נפרדות בקלות מנייר האפייה.
קציפת המסקרפונה
6
מניחים את המסקרפונה, הסוכר, תמצית הווניל וקליפת הלימון בקערת מיקסר עם מטרפה ומקציפים במהירות גבוהה עד שהתערובת אחידה.
7
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לקערה בזרם דק את השמנת המתוקה. מגבירים שוב את המהירות ומקציפים עד שמתקבלת קציפה אוורירית ורכה.
ההגשה
8
ממלאים כף אחת או שתיים של קציפת המסקרפונה בתוך כל פבלובה, מקשטים בפסיפלורה ומגישים מיד.