מתכון

פוגאס גבינה וזיתים

מאפה פריך ושטוח המגיע אלינו הישר מפרובאנס

2,981 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2017
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

Fougasse הוא לחם די שטוח האופייני לפרובאנס. מזכיר במשהו את הפוקאצ’ה, אם כי אין בו שמן זית או כל שומן אחר. עדי ספרן בטוחה שתצליחו להכין אותו בבית. אבן שמוט, שפריצר וכף אופים עשויים לעזור

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

שמים קמח בקערת מיקסר. מפוררים פנימה שמרים. מוסיפים מים ולשים 10 דקות. מוסיפים מלח ולשים כדקה.

2

מוציאים את הבצק מהקערה בעזרת קלף על משטח מקומח. מושכים את הקצוות ומקפלים פנימה כמו חבילה. מעבירים לקערה משומנת לתפיחה של שעה עד שעתיים (תלוי במזג האוויר), עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3

לאחר התפיחה הראשונה יש שתי אפשרויות:

אפשרות א’:

4

מורידים את נפח הבצק בעזרת לישה או חבטות. שמים אותו בקערה, מכסים בניילון ומעבירים למקרר למשך הלילה.

5

מוציאים את הבצק כשעתיים לפני ההכנה. מניחים אותו על משטח מקומח.

אפשרות ב’:

6

מניחים את הבצק על משטח מקומח בלי להוציא את האוויר. מכסים במגבת לחה ל-5 דקות.

7

מחממים תנור ל-250 מעלות עם לבנת שמוט בתוכו כחצי שעה לפני האפייה.

מעצבים, מתפיחים ואופים:

8

חותכים את הבצק בעדינות לשניים ואחר כך למספר החלקים שרוצים לפי גודל המאפים. הבצק צריך להיות מקומח היטב. משטחים כל חלק למעין משולש, ומפזרים גבינה וזיתים. משטחים עוד חתיכת בצק לאותו גודל, ומניחים על הגבינה והזיתים. מהדקים היטב. יוצרים חתך באמצע ועוד כשני חתכים מכל צד בעזרת הצד החד של הקלף.

9

מניחים את הפוגאסים על כף אפייה מקומחת בנדיבות בקמח סולת או בקמח תירס, כדי להחליק אותם אל לבנת השמוט. זורים מעט קמח תירס מעל (לא חובה). מתפיחים עוד 10 דקות. אם אין לבנת שמוט, מניחים את הבצקים המעוצבים על תבנית מעט משומנת ומקומחת, זורים מעל מעט קמח תירס ומניחים ל-20 דקות.

10

פותחים את התנור ומתיזים מים (כ-10 התזות). מחליקים את הפוגאסים פנימה וסוגרים את תנור במהירות. לאחר 5 דקות מורידים את חום התנור ל-230 מעלות. אופים 15-10 דקות עד להשחמה. מוציאים ומצננים.