מתכון

פודינג אורז תאילנדי

פודינג בהשראה תאילנדית, שמתאים לטבעונים. קרם הקוקוס משמש כחלופה לחלב הרגיל ולחלב המרוכז ומעשיר את המרקם והטעם

10,267 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
פודינג אורז תאילנדי של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
פודינג אורז תאילנדי של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

המתוקים התאיים הם לרוב יצירות עמילניות (טפיוקה, אורז, עמילן שעועית) במגוון צורות ולרוב משלבים בהם פירות ולפעמים גם שומשום. מוצרי חלב הם לא חלק מן העסקה.

מקל קינמון קלוי

מקל קינמון שהוכנס ל- 5 דקות לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. הקלייה מעצימה את טעמו ועוזרת לו לשחרר יותר מהניחוח והטעם לתוך האורז.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הפודינג

1

שמים בסיר אורז, מים וקינמון ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות ללא מכסה תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהאורז רך והנוזלים נספגים.

2

מוסיפים קרם קוקוס, קליפת תפוז, שומשום וסוכר ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שרוב הנוזלים נספגים באורז והתערובת מסמיכה (היא מזכירה ריזוטו, רק רטובה יותר). מוציאים את מקל הקינמון.

3

יוצקים לכלים בעזרת מצקת ומצננים. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות. שומרים 4-3 ימים מכוסה במקרר.

להגשה

4

מניחים על כל מנה קוביות של מלון ואננס ומפזרים שומשום.