מתכון

פוט פאי עם בירה גינס

סוג של נזיד בריטי, שמוגש בכלים אישיים מכוסים בבצק. לפני שאוכלים שוברים את מעטפת הבצק

10,728 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2017
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לכיסוי בצק:

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

מחממים כף שמן בסיר רחב או סוטאז’ על להבה בינונית. מוסיפים כרישות ומטגנים 7-6 דקות תוך כדי ערבוב בלי להגיע להשחמה. מוציאים את הכרישה. מוסיפים לסיר כף שמן ובשר ומטגנים כ-10 דקות תוך כדי ערבוב עד שמתקבלים פירורים שחומים ללא נוזלים. מוסיפים גזר ומטגנים עוד 4-3 דקות.

2

מחזירים לסיר את הכרישה ומוסיפים שזיפים. יוצקים בירה ומים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מתבלים בסוכר חום, מלח ופלפל שחור ומבשלים כ-15 דקות על להבה בינונית עד צמצום הנוזלים לחצי. בוחשים מדי פעם.

3

עד שלב זה אפשר להכין מראש ולשמור בקירור עד 3 ימים. אם המלית התקררה, יש לחמם אותה לפני השלב הבא.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מרכיבים ואופים:

5

מחלקים את הבצק ל-4 ריבועים ומרדדים על נייר אפייה מקומח קלות לגודל שיספיק לכיסוי הקערות.

6

מחלקים את המלית החמה בין 4 קערות מרק חסינות חום ומרטיבים קלות את שוליהן. מכסים את הקערות בבצק ומהדקים לשוליים. מברישים בביצה טרופה וחותכים בעדינות כמה חריצים בבצק לשחרור אדים.

7

אופים במרכז התנור 20 דקות להשחמה יפה של הבצק. מגישים מיד.

חמש עצות לפאי המושלם:

 

 

  1.  כשמכינים פאי עם שכבת בצק תחתונה, כדאי לאפות אותו בשליש התחתון של התנור – התחתית מכוסה במלית וזקוקה לזמן אפייה ארוך יותר.
  2. אפשר להכין את המלית מראש, אך כדאי לפחות להביא לטמפ’ החדר לפני האפייה.
  3. חריצים בחלק העליון של הפאי יתנו לאדים נתיב יציאה מסודר.
  4. השקיעו דקה של יצירתיות בשאריות בצק העלים: לא צריך להתחיל לחתוך דוגמאות, גם קישוט בצמה או רצועות שתי וערב יתנו לפאי מראה מושקע.
  5. פאי מאתמול אף פעם לא יהיה טעים כמו פאי שהרגע יצא מהתנור. אם אתם יודעים מראש שלא תוכלו לסיים הכל, עדיף לחלק את הפאי לשתי תבניות קטנות יותר, לשמור במקרר ולאפות לפי הצורך. פאי בצק עלים לא אפוי יישמר עד יומיים במקרר. קלצונה כדאי לאפות לצבע זהוב בהיר, לצנן ולשמור במקרר עד יומיים. לפני ההגשה מכניסים לתנור להשחמה.