מתכון

פויקה של אסאדו וירקות שורש

מעניקים לפויקה הקלאסי טוויסט של אוממי בזכות מחית הכמהין

34,075 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
פויקה טְרוּף של אסאדו וירקות שורש. צילום: דניאל לילה
פויקה טְרוּף של אסאדו וירקות שורש. צילום: דניאל לילה

אבשלום קיסרי, נציג הבעלים של "אגאדיר", פרנקופיל מושבע ובעל עבר צרפתי, הוא זה שבחר לאליפות הפויקה במנה מהמטבח הצרפתי. צוות הטבחים הוסיף מחית פטריות כמהין כטאץ' סופי, שמעמיק את טעמי המנה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים פויקה, יוצקים שמן זית ומשחימים את נתחי הבשר מכל הצדדים.

2

מוסיפים את כל ירקות השורש, תבלינים, צרור עשבי תיבול ויין ומביאים לרתיחה. מעבירים לחום נמוך (על גחלים) ומבשלים שעתיים-שלוש עד שהבשר רך מאוד.

3

כמה דקות לפני ההגשה מוסיפים מחית כמהין ומערבבים.