מתכון

אסאדו עם ירקות שורש על מצע פריקה

מנת פויקה קלאסית של מסעדת "פאסטל" עם מוטיבים מקומיים: חיטה ירוקה וקלויה נהנית מהרוטב הנפלא העוטף את התבשיל

8,516 בשלנים התעניינו במתכון זה
אסאדו עם ירקות שורש על מצע פריקה. צילום: דניאל לילה
אסאדו עם ירקות שורש על מצע פריקה. צילום: דניאל לילה

הצעת הגשה: המנה הוגשה לצד סלט סבזי שמכינים מסלסילת פטריות פרוסות, צרור נענע קצוצה ו- 2 גבעולי בצל ירוק מתובלים בשמן זית ומיץ לימון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים פויקה, מוסיפים שמן זית ומשחימים קלות שום וירקות. מעבירים אותם לכלי אחר.

2

מוסיפים את הבשר לפויקה ומשחימים אותו כמה דקות מכל הצדדים. מחזירים את הירקות ומוסיפים נוזלים: תחילה רוטב דמי גלאס ויין ואחר כך ציר - עד כדי כיסוי התבשיל. מוסיפים עשבי תיבול, מביאים לרתיחה, מעבירים לחום נמוך (על גחלים), מכסים ומבשלים כשעה וחצי. במהלך הבישול מתבלים בצ'ילי, פלפל ומלח.

3

בינתיים מבשלים פריקה בסיר נפרד עם ליטר ציר עוף רותח, מלח ופלפל עד שהציר נספג בגרגרים והם מתרככים.

4

מגישים את תבשיל הבשר על מצע הפריקה.