הצעת הגשה: המנה הוגשה לצד סלט סבזי שמכינים מסלסילת פטריות פרוסות, צרור נענע קצוצה ו- 2 גבעולי בצל ירוק מתובלים בשמן זית ומיץ לימון.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים פויקה, מוסיפים שמן זית ומשחימים קלות שום וירקות. מעבירים אותם לכלי אחר.
2
מוסיפים את הבשר לפויקה ומשחימים אותו כמה דקות מכל הצדדים. מחזירים את הירקות ומוסיפים נוזלים: תחילה רוטב דמי גלאס ויין ואחר כך ציר - עד כדי כיסוי התבשיל. מוסיפים עשבי תיבול, מביאים לרתיחה, מעבירים לחום נמוך (על גחלים), מכסים ומבשלים כשעה וחצי. במהלך הבישול מתבלים בצ'ילי, פלפל ומלח.
3
בינתיים מבשלים פריקה בסיר נפרד עם ליטר ציר עוף רותח, מלח ופלפל עד שהציר נספג בגרגרים והם מתרככים.
4
מגישים את תבשיל הבשר על מצע הפריקה.