מתכון

פסטה ואסאדו מעושן

אנשי מסעדת "לבן" ביקשו לקחת את הפויקה לארץ המגף ולשלב בבישול השטח אלמנטים מהמטבח האיטלקי

2,916 בשלנים התעניינו במתכון זה
פסטה ואסאדו מעושן. צילום: דניאל לילה
פסטה ואסאדו מעושן. צילום: דניאל לילה

שימו לב – למתכון נדרשת השריה של יום מראש

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מכינים משרה מיין, בירה, דבש, תמצית עישון, מלח, פלפל, תימין, עלי דפנה ופלפל אנגלי ומשרים את הבשר למשך לילה.

2

מוציאים את הבשר מהמשרה ומייבשים. שומרים את הנוזלים לבישול.

3

מחממים פויקה, מוסיפים שמן ומשחימים את הבשר 5 דקות מכל הצדדים. מוציאים את הבשר לכלי אחר.

4

מכניסים את הירקות, עצמות, שיני שום ודבש לפויקה לכמה דקות עד להזהבה, מחזירים את הבשר לסיר, יוצקים את נוזלי המשרה ששמרנו ומביאים לרתיחה. מעבירים לחום נמוך )על גחלים(, מכסים חלקית ומבשלים כשעתיים עד שהבשר רך מאוד.

5

לקראת סיום בישול הבשר מבשלים את הפסטה בסיר עם מי מלח רותחים לפי הוראות היצרן ומסננים.

6

מסננים את הבשר והירקות מהנוזלים (שומרים את הנוזלים) ומעבירים לסיר נקי. מוסיפים 2 כוסות מנוזלי הבישול ומצמצמים לקבלת רוטב סמיך וקטיפתי. מוסיפים את הפסטה המבושלת, הבשר והירקות. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.