מתכון

קדרת לוקוס לבן וירקות שורש

לוקוס, יחד עם יין לבן, בצלים והמון ירקות מעניק מנה עשירה ועם זאת עדינה

4,890 בשלנים התעניינו במתכון זה
קדרת לוקוס לבן וירקות שורש. צילום: דניאל לילה
קדרת לוקוס לבן וירקות שורש. צילום: דניאל לילה

כיאה למסעדת דגים החליטו אנשי מסעדת "פיש" לבסס את הפויקה שלהם על מלך דגי הים התיכון – הלוקוס.

שימו לב – לצורך ההכנה תזדקקו לשני סירים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסיר הדגים

לתפוחי אדמה מתובלים

אופן ההכנה

מכינים את סיר הירקות

1

מחממים פויקה ומוסיפים שמן ושיני שום שלמות.

מוסיפים את הירקות לפי דרגות קושי

2

ירקות שורש בתחתית, עליהם תפוחי אדמה, פלפלים, דלעת, ראשי שום ובסוף פטריות ועגבניות. מוסיפים יין, תבלינים ותימין מכסים ומבשלים כשעה על חום נמוך (גחלים).

מכינים את סיר הדגים ואת תפוחי האדמה ומגישים

3

מורחים את הדג בצ'ימיצ'ורי ומשרים למשך שעה.

4

משרים פרוסות תפוחי אדמה בשמן זית עם שום, לימון, תימין, מלח ופלפל וצ'ילי גרוס למשך 30 דקות.

5

מחממים פויקה ומוסיפים את יתרת שמן הזית. מרפדים את תחתית הסיר בבצלים ושאלוטס. מניחים עליהם את שני חצאי הדג עם העור כלפי מטה ומתבלים במלח, פלפל ומעט צ'ילי גרוס. מכסים את הדג בפרוסות תפו"א מתובלות ויוצקים 2 כוסות יין לבן ומיץ לימון. סוגרים את הסיר ומבשלים כשעה על חום נמוך (על גחלים).

6

מגישים את הדג ולצידו את ירקות השורש.