מתכון

פולנטה רכה: מתכון בסיסי

הקסם של הפולנטה טמון במרקם הקרמי ובטעם המתקתק והעמוק

263,644 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
פולנטה רכה: מתכון בסיסי. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
פולנטה רכה: מתכון בסיסי. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

הקסם שלה טמון במרקם הקרמי ובטעם המתקתק והעמוק, והיא משדרגת כל ארוחה. רכה, סמיכה ומבעבעת – כך צריכה להיות פולנטה משובחת. כדי להגיע למרקם הנכון, תצטרכו להיות צמודים לסיר במשך כל זמן הבישול.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה מים (או ציר), חלב ומלח בסיר בינוני.

2

מנמיכים את הלהבה לבינונית ומפזרים קמח פולנטה על פני הנוזלים בהדרגה ותוך כדי ערבוב במטרפה. חשוב לוודא שלא נוצרים גושים. כשהמחית אחידה, מכסים למחצה ומבשלים 10-5 דקות על להבה בינונית. מדי פעם מערבבים, כדי שהתערובת לא תידבק לתחתית הסיר. הפולנטה מוכנה כשהיא רכה, סמיכה ומבעבעת.

3

מכבים את האש, מוסיפים חמאה וגבינה ומערבבים. מוסיפים פלפל, טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.

4

מגישים לצד מנות בשר עם רוטב.

גיוון: ניתן להחליף את ציר העוף במים או בציר ירקות.

חוכמת מטבח:
סוד הקמח להכנת פולנטה משובחת מומלץ להשתמש בקמח תירס ייעודי לפולנטה. מדובר בקמח תירס דק, שזקוק לבישול קצר יותר וגם לפחות נוזלים, כמו למשל קמח פולנטה של “ניקולי” או “מולינו ריבה” תוצרת איטליה (כ-18 שקל לקילו). עוד יתרון לקמח האיטלקי על פני הישראלי הוא שאין בו חשש לשאריות גלוטן והוא מתאים לחולי צליאק.
מה עושים עם פולנטה רכה? מגישים כמצע נפלא לתבשילים מלאי רוטב, ממש כמו פירה. אם לא רוצים פירה, אפשר להניח לתערובת להתקשות בטמפ’ החדר (או במקרר), לחתוך לצורה רצויה (ריבועים, אצבעות או קוביות) ולקלות במחבת גריל, לטגן בשמן עמוק (ממש כמו צ’יפס) או לאפות בתנור.

פולנטה רכה: מתכון בסיסי. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
פולנטה רכה: מתכון בסיסי. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע