מתכון

פולנטה של תירס טרי

הכניסו את הקלחים הצהובים למטבח, והם יגמלו לכם במאכלים זהובים וטעימים

31,852 בשלנים התעניינו במתכון זה
פולנטה של תירס טרי. צילום: דניאל לילה
פולנטה של תירס טרי. צילום: דניאל לילה

הכניסו את הקלחים הצהובים למטבח, והם יגמלו לכם במאכלים זהובים וטעימים. גם מי שלא מחבב את הפולנטה הקלאסית מוזמן לנסות את הגרסה הטרייה. מגישים עם פטריות יער צלויות במחבת (לא חובה)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מאדים גרעיני תירס בחמאה 10 דקות. טוחנים גס את התירס במעבד מזון.

2

מעבירים את התירס לסיר עם חלב או שמנת, מתבלים במלח וטבסקו ומבשלים 10 דקות תוך כדי ערבוב, עד שמסמיך כמו דייסה. מוסיפים גבינת פקורינו מגוררת ומגישים כשהיא חמה ונמסה. מקשטים בכמה פטריות צלויות.

5 כללי זהב לתירס טוב באמת

  • בוחרים תירס טרי-טרי, כזה שאם תנעצו סכין בגרגרים שלו, יצא עסיס חלבי.
  • לא ממליחים בזמן הבישול!!!
  • אפשר להוסיף כף סוכר למים – הוא מדגיש את המתיקות של התירס.
  • מתבלים מיד במלח ואם רוצים מברישים בחמאה, אפשר מתובלת, למשל ברוטב צ’ילי תאילנדי מתוק.
  • כדי לאכול בנחת קלח חם, נועצים קיסם משני צידיו לאחיזה נוחה.

גיוון: במקום שמנת אפשר להשתמש באותה כמות חלב.