החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה 10 דקות לקבלת בצק רך וחלק (ללא גושים).
2
מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת, מכסים בניילון נצמד או מגבת ומתפיחים שעה וחצי-שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3
מחלקים את הבצק לכדורים בגודל אגרוף ומניחים על מגש מקומח. עוטפים בניילון ומעבירים למקרר ל- 30 דקות ועד שעתיים. אם רוצים אפשר להקפיא את הכדורים בשלב זה ולהפשיר לילה מראש במקרר או שעה וחצי מחוץ למקרר כשהם מכוסים במגבת.
4
מחממים טאבון או תנור ל- 250 מעלות ומניחים נייר אפייה על תבנית תנור הפוכה.
5
מרדדים את הכדורים על משטח עבודה מקומח למלבנים או לאליפסות בעובי כ- 1/2 ס"מ. מניחים על נייר האפייה.
6
אופים בטאבון כדקה או בתנור כ- 3 דקות עד שהבצק נאטם ומתייצב (אך לא אפוי לגמרי. בשלב זה אפשר להקפיא את הבצק האפוי חלקית.
7
מושחים את הפוקאצ'ה באחת התוספות הרצויות ומשלימים את האפייה.
פוקאצ'ות עם עגבניות מיובשות, טרטר בקר, פרמזן ורוקט
8
מושחים את הפוקאצ'ות החצי אפויות בתערובת של 1/2 כוס שמן זית, שן שום קצוצה, 8 פרוסות עגבניות מיובשות קצוצות, 50 גרם אנשובי קצוץ, חופן עלי זעתר טריים ופלפל שחור גרוס. אופים כדקה בטאבון או כ- 3 דקות בתנור עד שפני הבצק החשופים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומניחים על הפוקאצ'ה גילופי פרמזן ועלי רוקט ותלוליות של טרטר בקר.
פוקאצ'ות עם קרם עגבנייה ושמנת של פעם
9
מניחים על הפוקאצ'ות החצי אפויות בשר של חציל בינוני קלוי וחופן עלי זעתר טריים ואופים כדקה בטאבון או כ-3 דקות בתנור עד שפני הבצק החשופים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומניחים על הפוקאצ'ות תלוליות של שמנת של פעם וקרם מעגבניות מרוסקות ומסוננות מעורבבות עם שן שום קצוצה, כף קליפת לימון מגוררת ו- 6 כפות שמן זית. מפזרים מעט בצל ירוק קצוץ, עלי בזיליקום, מלח ופלפל שחור גרוס.
פוקאצ'ות עם טרטר פילה בקר עם טאסוס וצלפים
10
קוצצים דק 1/2 ק"ג פילה בקר ומערבבים עם כף וחצי בצל שאלוט קצוץ, 15-12 זיתי טאסוס מגולענים וקצוצים, כף צלפים קצוצים, 8 כפות שמן זית, קליפה מגוררת מ- 1/3 לימון, מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס.