מתכון

פוקאצ'ה תמרים וגבינת עיזים רכה

פוקאצ’ה גבוהה ואוורירית מקמח כוסמין מלא ועשירה בטעמים מקומיים המבוססת על מתכון לפיצה של שף מריו בטאלי

13,204 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
פוקאצ'ה תמרים וגבינת עיזים רכה של אוריה גבע. צילום: דניאל לילה
פוקאצ'ה תמרים וגבינת עיזים רכה של אוריה גבע. צילום: דניאל לילה

אופים אותה במחבת ברזל, השומרת על חום הפוקאצ’ה גם אחרי שהיא יוצאת מהתנור (אם אין מחבת ברזל, משתמשים בכל תבנית בקוטר זהה). אוכלים חם, אחרי שבוצעים לפיסות שמנמנות מנוקדות בהפתעות.

פוקאצ’ה בקוטר 28-26 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים

1

מערבבים בקערה קטנה שמרים, מים וסוכר ומניחים במקום חמים ל-10 דקות.

2

שמים בקערת מיקסר קמח ומלח ומערבלים במהירות נמוכה. מוסיפים בהדרגה את תערובת השמרים ושמן זית ומערבלים עוד דקה. מגבירים למהירות בינונית ומערבלים 4-3 דקות נוספות לקבלת בצק חלק, מעט רך ודביק.

3

יוצרים מהבצק כדור על משטח מקומח, מעבירים לקערה מקומחת קלות ומכסים במגבת. מתפיחים כשעה במקום חמים להכפלת הנפח.

מוסיפים תמרים לבצק ומתפיחים שוב

4

מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מוסיפים שלושה רבעים מכמות התמרים ולשים לצורת כדור. מכסים במגבת ומתפיחים 20 דקות נוספות.

5

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים מחבת המתאימה לתנור.

6

מרדדים את הבצק מעט עד לקוטר המחבת ומניחים אותו בתוכה. משטחים ויוצרים גומות בעזרת האצבעות. מפזרים את יתרת התמרים, גבינת עיזים ותימין, מזלפים מעט שמן זית ובוזקים מלח אטלנטי ופלפל שחור.

7

אופים 30-25 דקות עד שהגבינה מזהיבה ותחתית המאפה שחומה ופריכה. מצננים מעט ומגישים בתוך המחבת.