מתכון

פוקצ'ה עם שמן זית

לדברי ארז קומרובסקי המתכון הזה מניב מאפה אוורירי כמו ענן

32,607 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
פוקצ'ה בשמן זית של ארז קומרובסקי. צילום: אורן שלו
פוקצ'ה בשמן זית של ארז קומרובסקי. צילום: אורן שלו

מתפיחים את הבצק במשך שלוש שעות בסך הכל. כלים: אבן אפייה לתנור

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מנפים את קמח הפוקצ'ה, מערבבים עם השמרים הטריים עד שהם מפוררים לגמרי, מוסיפים את המים הקרים ולשים במעבד מזון עם וו לישה במשך 6 דקות במהירות נמוכה.

2

מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עוד 5 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את שמן הזית וממשיכים בלישה עוד 2 דקות, או עד שהבצק מתאחד בשנית.

3

מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית ומתפיחים מכוסה בניילון כ-45 דקות. טופחים מעט בכף היד על הבצק כדי "להוריד" אותו ומתפיחים 45 דקות נוספות.

4

מחלקים את הבצק על משטח מקומח בקמח פסטה ל-4-5 כדורים, בוזקים קמח פסטה מלמעלה ומכסים בניילון לא הדוק. מתפיחים כשעה-שעה וחצי, תלוי בטמפרטורת החדר.

5

בינתיים מחממים תנור ל-250 מעלות (ומחממים במקביל אבן אפייה). פותחים בעדינות את כדור הפוקצ'ה לצורה אובאלית. אם הבצק מתנגד ומתכווץ בחזרה, סימן שהבצק לא תפח מספיק זמן, ובמקרה כזה נותנים לו עוד רבע שעה מנוחה.

6

לאחר הרידוד מטפטפים על כל פוקצ'ה שמן זית ובוזקים מלח גס. ואם אתם אוהבים - גם עלי מרווה קרועים או רוזמרין. אופים במשך 11-12 דקות בתנור החם בתבנית לוהטת או על אבן אפייה שחוממה לפחות שעה.