החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים את התנור ל־200 מעלות ומרפדים את התנור בנייר אפייה. מקלפים מעט מתחתית האספרגוס בעזרת קולפן כדי להסיר את השכבה הסיבית יותר.
2
מורחים את גבינת השמנת על הבצק, מסדרים את האספרגוס בשורות מעל הגבינה כשאחד פונה עם הבסיס כלפי מעלה וזה שלצדו פונה עם הבסיסכלפי מטה.
3
יוצקים 2 כפות שמן זית על האספרגוס, מפוררים מעל גבינת פטה ותערובת זעתר בצורה אחידה ואופים כ־20 דקות עד שהגבינה נמסה, הבצק מקבל גוון עמוק ושחום והאספרגוס רך ומעט מתכווץ. מוציאים, יוצקים כף שמן זית נוספת, מפזרים קליפת לימון ומגישים.