מתכון

פוקצ'ה רוזמרין של משה שגב

השף משה שגב מגיש מתכון לפוקצ'ה שלא תוכלו להפסיק לזלול

8,340 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
פוקצ'ה רוזמרין עם הרבה שמן זית של שף משה שגב. צילום: אנטולי מיכאלו
פוקצ'ה רוזמרין עם הרבה שמן זית של שף משה שגב. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

אחרי תפיחה, לפני שמכניסים לתנור

להגשה

אופן ההכנה

1

מערבלים במיקסר את כל המרכיבים למעט המים, השמן והמלח. לאחר ערבול קל, מוסיפים את המלח, המים והשמן וממשיכים לערבל כ-5 דקות נוספות. בסיום מניחים בצד עד שהבצק מכפיל את נפחו (חצי שעה לכל היותר).

2

מעבירים את הבצק לתבנית גדולה או לתבניות אישיות כשהן עם מעט סולת בתחתית, ולוחצים באצבעות כדי להכניס את הבצק לכל חלקי התבנית. מניחים לתפיחה ל-20 דקות, מוזגים כמות שמן נדיבה ומפזרים עלי רוזמרין ומלח גס.

3

לוחצים באצבעות על הבצק ומחדירים את שמן הזית פנימה.

4

בשלב זה מניחים לבצק לתפוח עוד כמה דקות ומכניסים לתנור לחום של 190 מעלות על פעולת טורבו, למשך 30 דקות (או עד שהבצק חום ומוכן מבפנים).

5

מוציאים מהתנור ומורחים מעט חמאה מומסת (ניתן לוותר עליה בארוחה בשרית). מפזרים קצת סוכר ומגישים.