החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
אחרי תפיחה, לפני שמכניסים לתנור
להגשה
אופן ההכנה
1
מערבלים במיקסר את כל המרכיבים למעט המים, השמן והמלח. לאחר ערבול קל, מוסיפים את המלח, המים והשמן וממשיכים לערבל כ-5 דקות נוספות. בסיום מניחים בצד עד שהבצק מכפיל את נפחו (חצי שעה לכל היותר).
2
מעבירים את הבצק לתבנית גדולה או לתבניות אישיות כשהן עם מעט סולת בתחתית, ולוחצים באצבעות כדי להכניס את הבצק לכל חלקי התבנית. מניחים לתפיחה ל-20 דקות, מוזגים כמות שמן נדיבה ומפזרים עלי רוזמרין ומלח גס.
3
לוחצים באצבעות על הבצק ומחדירים את שמן הזית פנימה.
4
בשלב זה מניחים לבצק לתפוח עוד כמה דקות ומכניסים לתנור לחום של 190 מעלות על פעולת טורבו, למשך 30 דקות (או עד שהבצק חום ומוכן מבפנים).
5
מוציאים מהתנור ומורחים מעט חמאה מומסת (ניתן לוותר עליה בארוחה בשרית). מפזרים קצת סוכר ומגישים.