מתכון

פורל ברוטב תפוחים ירוקים, ג׳ינג’ר, שמנת ובייקון

בנורמנדי מגישים את התבשיל הזה על אורז, אבל הוא יסתדר נפלא גם עם פתיתים

2,161 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
פורל שלם ברוטב תפוחים ירוקים, ג׳ינג’ר, שמנת ובייקון של עמוס שיאון. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע
פורל שלם ברוטב תפוחים ירוקים, ג׳ינג’ר, שמנת ובייקון של עמוס שיאון. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע

המנה הזו היא החציל בטחינה של אזור נורמנדי. מדובר באזור עשיר בתפוחים, חזירים ומוצרי חלב, והשילוב בין שלושתם יוצר רוטב בעל טעמים מתוקים-חמוצים-מעושנים, שמגישים לרוב עם מולים או סקאלופס. כאן שידכתי אותו לפורל — דג עם טעמים עדינים שאוהב טעמים מתוקים וניחוחות של עישון. מגישים לצד אורז או פתיתים.

גיוונים:

 מכינים את התבשיל עם פילטים של פורל או עם דג אחר: סלמון, פארידה, לוקוס וקוד. זמני הבישול יתקצרו ל-10-8 דקות, תלוי בגודל הפילה.

• מחליפים את הבייקון בחזה אווז מעושן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים סוטאז’ (ללא שמן) ומטגנים פרוסות בייקון 3-2 דקות עד הזהבה. מוציאים ומניחים בצד.

2

מוסיפים תפוחים, שום ושאלוטס ומטגנים כ-7-6 דקות על להבה נמוכה עד להזהבה.

3

מוסיפים תרכיז סיידר וג׳ינג׳ר ומערבבים היטב. מוסיפים שמנת מתוקה, את הבייקון ומלח ומביאים לרתיחה. מניחים את הדג בסוטאז’, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-12 דקות עד שהדג מוכן. הדג ישנה את צבעיו מכתום אדמדם לוורוד ממש כמו סלמון. אם הרוטב סמיך מדי לטעמכם, אפשר להוסיף מעט מים ולהביא לרתיחה.