המנה הזו היא החציל בטחינה של אזור נורמנדי. מדובר באזור עשיר בתפוחים, חזירים ומוצרי חלב, והשילוב בין שלושתם יוצר רוטב בעל טעמים מתוקים-חמוצים-מעושנים, שמגישים לרוב עם מולים או סקאלופס. כאן שידכתי אותו לפורל — דג עם טעמים עדינים שאוהב טעמים מתוקים וניחוחות של עישון. מגישים לצד אורז או פתיתים.
גיוונים:
• מכינים את התבשיל עם פילטים של פורל או עם דג אחר: סלמון, פארידה, לוקוס וקוד. זמני הבישול יתקצרו ל-10-8 דקות, תלוי בגודל הפילה.
• מחליפים את הבייקון בחזה אווז מעושן
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים סוטאז’ (ללא שמן) ומטגנים פרוסות בייקון 3-2 דקות עד הזהבה. מוציאים ומניחים בצד.
2
מוסיפים תפוחים, שום ושאלוטס ומטגנים כ-7-6 דקות על להבה נמוכה עד להזהבה.
3
מוסיפים תרכיז סיידר וג׳ינג׳ר ומערבבים היטב. מוסיפים שמנת מתוקה, את הבייקון ומלח ומביאים לרתיחה. מניחים את הדג בסוטאז’, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-12 דקות עד שהדג מוכן. הדג ישנה את צבעיו מכתום אדמדם לוורוד ממש כמו סלמון. אם הרוטב סמיך מדי לטעמכם, אפשר להוסיף מעט מים ולהביא לרתיחה.