מתכון

פורל ורוד, פירה זוקיני ונענע וריקוטה ביתית

מנה מרעננת של פורל ורוד (שווה להשקיע בזה שגדל בקיבוץ דן) עם פירה זוקיני ונענע, ולמשקיעים - גם ריקוטה ביתית

ינואר 2023
פורל ורוד, פירה זוקיני ונענע וריקוטה ביתית של שף שניר אנג סלע ממסעדת גוז' ודניאל | צילום: שני בריל
פורל ורוד, פירה זוקיני ונענע וריקוטה ביתית של שף שניר אנג סלע ממסעדת גוז' ודניאל | צילום: שני בריל

במקום לקנות סלמון שגדל אי שם במדינות צפוניות, שווה להשקיע בפורל הוורוד הישראלי של קיבוץ דן: דג מקומי מדהים, טעים בטירוף והכי טרי שיש. במתכון הזה יש שתי טכניקות ששווה להכיר: הכנת ריקוטה ביתית, ופירה זוקיני צרוב עם תוספת נענע ושמן זית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לריקוטה ביתית

לפירה זוקיני

אופן ההכנה

מכינים את הריקוטה

1

מביאים לרתיחה בסיר חלב, שמנת מתוקה, רוזמרין, תימין ושום. מסירים מהלהבה, מוסיפים מיץ לימון, מערבבים, מכסים ומשהים בטמפרטורת החדר ללילה שלם.

2

מסננים את ענני הגבינה דרך בד חיתול ומעבירים למקרר (ככל שממתינים זמן רב יותר, כך הגבינה מקבלת מרקם מוצק יותר).

מכינים פירה זוקיני

3

מניחים בסיר רחב שמן ושום, ומטגנים על להבה גבוהה 2 דקות להזהבת השום. מוסיפים זוקיני, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל. ממשיכים לטגן על להבה גבוהה 5 דקות, עד שהזוקיני מתחיל להידבק לתחתית הסיר. מוסיפים עלי נענע, מערבבים ומסירים מהלהבה. מעבירים את התערובת לכלי אחסון ומקררים במקרר.

4

טוחנים את תערובת הזוקיני בפולסים במעבד מזון או מועכים במזלג לפירה במרקם לא אחיד.

מכינים את הפורל

5

מתבלים נתחי פורל במלח משני הצדדים ומניחים בצד.

6

מחממים שמן מחבת עם ציפוי נוגד הדבקה על להבה בינונית. מניחים את נתחי הפורל במחבת כשהעור כלפי מטה. מטגנים 5־7 דקות, עד שהעור פריך ובשר הדג ורוד־אטום.

7

מניחים את פירה הזוקיני בצלחת הגשה, מניחים עליו את פילה הפורל ומגישים עם כפית מהריקוטה בצד.