במקום לקנות סלמון שגדל אי שם במדינות צפוניות, שווה להשקיע בפורל הוורוד הישראלי של קיבוץ דן: דג מקומי מדהים, טעים בטירוף והכי טרי שיש. במתכון הזה יש שתי טכניקות ששווה להכיר: הכנת ריקוטה ביתית, ופירה זוקיני צרוב עם תוספת נענע ושמן זית.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לריקוטה ביתית
לפירה זוקיני
אופן ההכנה
מכינים את הריקוטה
1
מביאים לרתיחה בסיר חלב, שמנת מתוקה, רוזמרין, תימין ושום. מסירים מהלהבה, מוסיפים מיץ לימון, מערבבים, מכסים ומשהים בטמפרטורת החדר ללילה שלם.
2
מסננים את ענני הגבינה דרך בד חיתול ומעבירים למקרר (ככל שממתינים זמן רב יותר, כך הגבינה מקבלת מרקם מוצק יותר).
מכינים פירה זוקיני
3
מניחים בסיר רחב שמן ושום, ומטגנים על להבה גבוהה 2 דקות להזהבת השום. מוסיפים זוקיני, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל. ממשיכים לטגן על להבה גבוהה 5 דקות, עד שהזוקיני מתחיל להידבק לתחתית הסיר. מוסיפים עלי נענע, מערבבים ומסירים מהלהבה. מעבירים את התערובת לכלי אחסון ומקררים במקרר.
4
טוחנים את תערובת הזוקיני בפולסים במעבד מזון או מועכים במזלג לפירה במרקם לא אחיד.
מכינים את הפורל
5
מתבלים נתחי פורל במלח משני הצדדים ומניחים בצד.
6
מחממים שמן מחבת עם ציפוי נוגד הדבקה על להבה בינונית. מניחים את נתחי הפורל במחבת כשהעור כלפי מטה. מטגנים 5־7 דקות, עד שהעור פריך ובשר הדג ורוד־אטום.
7
מניחים את פירה הזוקיני בצלחת הגשה, מניחים עליו את פילה הפורל ומגישים עם כפית מהריקוטה בצד.