פרחי החרדל מוסיפים לבצק טעם חרפרף ומרקם מעניין והם גם דרך מצוינת להעסיק את הילדים – מלקטים ביחד איתם ונותנים להם להפריד את הפרחים מהגבעול. מחוץ לעונה – ואם לא מצאתם פרחי חרדל – אפשר להחליף אותם בכף זרעי חרדל (רצוי שחור), זרעי כוסברה או זרעי אניס כתושים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
למלית
אופן ההכנה
מכינים את בצק
1
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים יבשים ופרחי חרדל עד שהשמרים והפרחים מתפזרים בקמח.
2
מוסיפים חומץ, שמן זית, רוויון, מים וביצה ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח, מגבירים את מהירות המיקסר ולשים כ-10 דקות לקבלת בצק גמיש, אלסטי ולח.
3
מחלקים את הבצק ל-8 כדורים, מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה, מכסים באופן רופף בשקית ניילון נקייה ומעבירים למקרר למשך לילה.
מכינים את המלית
4
מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגים בצל כ-15 דקות, עד שהוא מזהיב. מוסיפים שום קצוץ וממשיכים לטגן דקה-שתיים עד שעולה ניחוח. מוסיפים חוביזה, שורש כורכום, קליפת לימון, מלח ופלפל ומבשלים על להבה קטנה כ-10 דקות עד שהחוביזה מתרככת. אם התערובת שבסיר יבשה מדי והחוביזה מתחילה להחרך, אפשר להוסיף מעט ציר ירקות או מים. מעבירים למסננת ומצננים.
מעצבים ואופים
5
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
6
על משטח מקומח, פותחים את כדורי הבצק לעיגולים בעובי של כ-1/2 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול 1/8 מהמלית (בערך כף גדושה) וסוגרים את העיגול למשולש - כמו אוזן המן סגורה. מקפידים להדק היטב את הסגירה כדי שהפטאייר לא ייפתח באפייה. מסדרים את המשולשים בתבנית כשה"תפר" כלפי מטה ופוחסים אותם בעדינות. מניחים בצד לרבע שעה.
7
מברישים את המשולשים בביצה, זורים שומשום או קצח ואופים כ-30 דקות, עד שהם זהובים משני הצדדים.