מתכון

פטאייר תרד

הבצק מבוסס על קמח מלא ויש בו אחוזי מים גבוהים שמבטיחים מאפה אוורירי

30,411 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
הכנת פטאייר תרד במאפיית אל משהדאוי. צילום: רן בירן
הכנת פטאייר תרד במאפיית אל משהדאוי. צילום: רן בירן

עדיף להכין את המלית מתרד בר (סבאנח) טרי אבל גם תרד טורקי רחב יתאים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למילוי

להברשה

אופן ההכנה

1

לשים את כל חומרי הבצק במיקסר בעזרת וו לישה ובמהירות אטית, 7־10 דקות לבצק אחיד. מוציאים את הבצק מהקערה, מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

מכינים מלית

2

שוטפים ומייבשים עלי תרד. קוצצים בסכין, מעסים במלח ומניחים בקערה בצד. קוצצים בצל במעבד מזון ומוסיפים לתרד. קוצצים פלפלים חריפים במעבד מזון ומוסיפים לתרד בהדרגה (עוצרים כשמגיעים למידת חריפות שנעימה לכם). מוסיפים שמן, מערבבים ומעבירים למסננת. מניחים את המסננת מעל כלי קיבול ל־10 דקות, להגרת נוזלים. אפשר לדחוס את התערובת כנגד דופנות המסננת כדי לעזור לנוזלים לצאת.

3

יוצרים מהבצק כדורים במשקל 60 גרם האחד בידיים רטובות. מניחים את הכדורים על מגש מקומח קלות, מכסים ומתפיחים חצי שעה. מקמחים שוב את משטח העבודה בשפע קמח ומרדדים את הכדורים במערוך מקומח לעיגולים בקוטר 12 ס"מ. מותחים עוד קצת את העיגולים בעזרת הידיים או מניפים באוויר (למתקדמים).

4

 מחממים תנור ל־250 מעלות. מניחים במרכז כל עיגול בצק 2 כפות ממלית התרד. סוגרים את עיגולי הבצק למשולשים דמויי אוזן המן: מהדקים את השוליים לאיטום מלא ותוך כדי לוחצים בעדינות כדי להוציא אוויר כלוא. מברישים בשמן זית. מניחים בתבנית ברווחים שווים ואופים כ־10 דקות.