מכיוון שמדובר במנה המגיעה מדרום איטליה, משתמשים בפסטה יבשה. שמן הזית, השום והעגבניות הם חלק בלתי נפרד מהזהות המקומית.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית, מוסיפים שום ובזיליקום ומטגנים עד שהשום מזהיב.
2
מוסיפים עגבניות, פלפל צ'ילי, מלח ופלפל ומרתיחים. מקטינים את האש וממשיכים לבשל כ-10 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהעגבניות מתרככות ונמסות.
3
מכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן. שומרים 1/4 כוס ממי הבישול.
4
יוצקים את מי הבישול ששמרנו למחבת עם הרוטב, מוסיפים את הפסטה, מערבבים היטב במשך דקה עד שהרוטב מצפה את הפסטה ומעבירים לצלחות הגשה. מגרדים מעל את גבינת הפרמזן גרנה פדנו ומגישים.