"במסעדה משפחתית בטוסקנה הגישו לי פסטה שהוכנה עם מיץ סלק והתאהבתי ברעיון. אני אוהב לתת לסלק יותר נוכחות ומשתמש בקוביות כבושות שלו, שגם מוסיפות המון רעננות למנה".
שימו לב: את הסלק הכבוש מכינים לפחות חצי שעה מראש.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלק כבוש בבלסמי
לפסטה
אופן ההכנה
מכינים סלק כבוש בבלסמי
1
מערבבים קוביות סלק וחומץ בלסמי בקערה ומניחים בצד לחצי שעה לפחות. אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד 5 ימים.
מבשלים את הפסטה
2
מבשלים את הפטוצ'יני לפי הוראות היצרן (עד שלב הסינון), ובמקביל מכינים את הרוטב והדג.
3
מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
4
מחממים מחבת עם שמן זית על אש גבוהה. כשהשמן חם, מניחים את קוביות הדג במחבת החמה כשהעור פונה כלפי מטה ומפזרים מעט מלח. צורבים במשך כדקה. מעבירים את קוביות הדג לתבנית כשהעור פונה כלפי מעלה ואופים 6 דקות, עד שבשר הדג הופך לבן והמגע שלו מוצק (ופחות גמיש).
5
באותה מחבת ממסים חמאה מעל להבה בינונית עד שהיא משחימה מעט. מוסיפים שום וקליפת לימון ומטגנים עד שהשום מתחיל להזהיב. מוסיפים יין לבן ומבשלים על אש גבוהה עד שהנוזלים שבמחבת מסמיכים.
6
מוסיפים ½ מצקת ממי הבישול של הפסטה ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הפסטה המבושלת, הסלק הכבוש (ביחד עם החומץ), עירית קצוצה ומיץ לימון ומזלפים למעלה מעט שמן זית.
7
מעבירים את הפסטה לצלחות, מניחים על כל מנה 2 קוביות דג ומגישים מיד.
כמו באיטליה: דג, אוהב פרמזן?
נכון שכללי המסורת האיטלקית נמתחו (וחלקם גם נפרצו) עם השנים, אבל הוספת פרמזן לפסטה עם דגים או פירות ים עדיין נחשבת למשגה חברתי חמור באיטליה. האיטלקים טוענים שהטעם העז של הפרמזן עלול להאפיל על טעמי הדג העדינים, ולכן התוספת המקובלת היחידה היא פלח לימון בצד.