מתכון

פטריות מיובשות

כשמייבשים פטריות בטמפרטורה נמוכה בתנור, הן מתכווצות מאוד והטעם שלהן הופך חד ומרוכז

10,601 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2021
פטריות מיובשות של רינת צדוק | צילום: דניאל לילה
פטריות מיובשות של רינת צדוק | צילום: דניאל לילה

אני מייבשת פטריות שנשארות בבית ללא שימוש כדי שלא אאלץ לזרוק אותן. אני מוסיפה אותן למרק או סיר אורז, קוצצת ומשלבת בבצק פוקצ'ה או חלה. בכל המקרים האלה אני לא משרה אותן קודם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־120 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

מסדרים את הפטריות בתבנית בשכבה אחידה ורצוי ללא חפיפות. מעבירים לתנור ואופים 1/2 שעה, פותחים את דלת התנור, הופכים את הפטריות בזהירות בעזרת מרית ואופים 1/2 שעה נוספת.

3

מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.

תודה לעלה הביתה על חומרי הגלם למדור.