מתכון

פטריות פורטובלו ברוטב חריימה

הדבר הכי חשוב בחריימה הוא הרוטב, שצריך להיות עשיר, מתובל וקצת חריף

10,105 בשלנים התעניינו במתכון זה
פטריות פורטובלו ברוטב חריימה. צילום: אסף אמברם
פטריות פורטובלו ברוטב חריימה. צילום: אסף אמברם

הדבר הכי חשוב בחריימה הוא הרוטב, שצריך להיות עשיר, מתובל וקצת חריף. פטריות טריות שותות אותו בשמחה, והתוצאה היא מנה צבעונית וחגיגית, שתשמח מאוד אורחים צמחונים וטבעונים אבל תעורר סקרנות ועניין אצל כל המסובים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב חריימה:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ומטגנים בצל להזהבה. מוסיפים שום ומטגנים כמה שניות עד שעולה ניחוח. מוסיפים תבלינים למעט מלח ומערבבים עד שעולה ריח טוב.

2

מוסיפים מיץ לימון, עגבניות מרוסקות ורסק עגבניות ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות על להבה בינונית ומערבבים.

3

מוסיפים מים וגרגרי חומוס ומביאים שוב לרתיחה. מתבלים במלח ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית. טועמים ומאזנים חמיצות בעזרת סוכר, אם צריך.

4

מסדרים את הפטריות בתוך הרוטב ומבשלים 15-10 דקות לספיגת טעמים.