לפטריות יש טעם מאוד חזק, עד שכדי ליהנות מהן צריך לחבר אותן לרכיבים רגועים כמו דפי אורז או עדשים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
להגשה
אופן ההכנה
1
מכינים את הפטריות והחצילים: מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
2
מסדרים פורטובלו וחצילים בתבניות נפרדות. מברישים בשמן ומתבלים במלח ופלפל.
3
אופים עד הזהבה ( 15-10 דקות לפטריות ו-20 דקות לחצילים). חותכים את החצילים לקוביות קטנות.
4
מכינים את המלית וממלאים: מבשלים עדשים 15 דקות במים למרקם נגיס. מסננים ומעבירים לקערה.
5
מלהיטים שמן במחבת ומקפיצים שמפיניון 5-3 דקות עד הזהבה. מתבלים ומוסיפים לקערה.
6
מוסיפים לקערה את שאר חומרי המלית וגם את החצילים ומתקנים תיבול.
7
ממלאים את פטריות הפורטובלו במלית, מפזרים מעל גבינת פטה ומגישים חמים.