מתכון

פטריות פורטובלו ממולאות בעדשים, פטה, חצילים וצנוברים

במה ממלאים פטריות? בגבינה, ברור. אבל לא רק: הפעם הפכנו את המלית לקדרה צמחונית שלמה

9,208 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2021
פטריות פורטובלו ממולאות בעדשים, פטה, חצילים וצנוברים של מיכל מוזס. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניאל לילה)
פטריות פורטובלו ממולאות בעדשים, פטה, חצילים וצנוברים של מיכל מוזס. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניאל לילה)

לפטריות יש טעם מאוד חזק, עד שכדי ליהנות מהן צריך לחבר אותן לרכיבים רגועים כמו דפי אורז או עדשים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

להגשה

אופן ההכנה

1

מכינים את הפטריות והחצילים: מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.

2

מסדרים פורטובלו וחצילים בתבניות נפרדות. מברישים בשמן ומתבלים במלח ופלפל.

3

אופים עד הזהבה ( 15-10 דקות לפטריות ו-20 דקות לחצילים). חותכים את החצילים לקוביות קטנות.

4

מכינים את המלית וממלאים: מבשלים עדשים 15 דקות במים למרקם נגיס. מסננים ומעבירים לקערה.

5

מלהיטים שמן במחבת ומקפיצים שמפיניון 5-3 דקות עד הזהבה. מתבלים ומוסיפים לקערה.

6

מוסיפים לקערה את שאר חומרי המלית וגם את החצילים ומתקנים תיבול.

7

ממלאים את פטריות הפורטובלו במלית, מפזרים מעל גבינת פטה ומגישים חמים.