לעוגה הזאת נחשפתי בצרפת, כשחייתי ולמדתי בה; יש בה משהו נקי ופשוט מאוד שאני מתחבר אליו. תיכננו להכניס אותה לתפריט של קפה נורדוי. בסוף הכנסנו במקומה את עוגת הגבינה הבאסקית שכבר הפכה למיתולוגיה תל אביבית, אבל עדיין יש לי פינה חמה בלב לפיאדונה – עוגה נימוחה ועדינה שמכינים ב-5 דקות עבודה ובלי מיקסר. אני אוהב לקחת אותה לכיוון מלוח-מתוק ולהוסיף גם טימין וגבינת פטה, אבל מי שלא מתחבר יכול לוותר עליהם.
תבנית או מחבת בקוטר 18 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-150 מעלות ומשמנים תבנית או מחבת ברזל בשמן זית.
2
טורפים בקערה גבינת ריקוטה. מוסיפים ביצים בהדרגה - אחת בכל פעם, וטורפים עד שהן נטמעות בגבינה. מוסיפים קמח, סוכר, קליפת לימון ווניל וטורפים לקרם אחיד. אם רוצים, מקפלים לתערובת טימין וגבינת פטה.
3
מעבירים את תערובת הגבינה לתבנית המשומנת ואופים במשך 30 דקות. מעלים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות ואופים עוד 10 דקות עד שהעוגה משחימה יפה.
4
אוכלים קר או בטמפרטורת חדר.