מתכון

“פילדלפיה צ’יז קייק” וקראמבל פולנטה ומייפל

העוגה נולדה במסעדת זוני הירושלמית, בה השקתי את הקריירה. הגרסה הנוכחית בעלת גוף עשיר ונימוח ובסיס פולנטה פריך

7,872 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
“פילדלפיה צ’יז קייק” וקראמבל פולנטה ומייפל של מיכל בוטון. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
“פילדלפיה צ’יז קייק” וקראמבל פולנטה ומייפל של מיכל בוטון. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

העוגה עברה איתי לתל אביב ואחר כך לצרפת, כשהזמן והניסיון שצברתי מחוללים בה שינויים, עד שכיום, גבינת הפילדלפיה היא השריד היחידי מהמתכון המקורי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקראמבל פולנטה ומייפל:

לעוגת גבינה:

אופן ההכנה

מכינים קראמבל פולנטה:

1

שמים את כל החומרים למעט המייפל בקערת מעבד מזון ומערבלים 4-3 דקות רק עד לקבלת פירורים (יש להיזהר מעיבוד יתר, שיהפוך את הפירורים לבצק).

2

משטחים מחצית מהפירורים בתחתית התבנית ומהדקים היטב.

3

מפזרים את המחצית השנייה של פירורי הבצק בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. מעבירים את 2 התבניות למקרר ל-20 דקות לפחות.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

5

מוציאים את התבניות מהמקרר ומכניסים לתנור. את תבנית התנור (עם הפירורים בתפזורת) אופים 9 דקות עד שפירורי הבצק מזהיבים קלות. את התבנית העגולה עם בסיס העוגה אופים 15 דקות להזהבה יפה. מצננים את בסיס העוגה ואת פירורי הבצק לטמפ’ החדר.

6

בינתיים מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.

7

מעבירים את פירורי הבצק האפויים בתפזורת לקערת מעבד מזון וטוחנים 3-2 דקות לקבלת פירורים עדינים יותר אך לא לאבקה. מוסיפים מייפל ומערבלים עד שכל הפירורים מצופים במייפל. שומרים עד השימוש בכלי אטום בטמפ’ החדר.

מכינים את העוגה:

8

מורחים את שולי התבנית (בה נמצא הבסיס) בחמאה מומסת ומעבירים למקרר בזמן שמכינים את העוגה.

9

מערבלים גבינת פילדלפיה, סוכר ווניל בקערת מיקסר עם וו גיטרה לתערובת אחידה. מוסיפים גבינה לבנה וחמאה ומערבלים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ביצים בהדרגה תוך כדי ערבול עד שהן נטמעות בתערובת. יוצקים את התערובת לתבנית על בסיס הפירורים.

10

מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר (למשל תבנית תנור עם שוליים) עם מים חמים ואופים שעה וחצי. העוגה תקבל קרום יציב אך תרטוט ותישאר מעט רכה מבפנים (אל דאגה — היא תתמצק בקירור).

11

מצננים ומפזרים מעל קראמבל. מעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות לפני ההגשה.