מתכון

פילה דג אפוי עם ממרח עגבניות חמוץ-מתוק

מנה חגיגית של דג מקומי ומחית עגבניות טרייה מתובלת

2,535 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
פילה דג אפוי עם ממרח עגבניות חמוץ-מתוק של שף אמיר קרונברג. צילום: שרית גופן. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
פילה דג אפוי עם ממרח עגבניות חמוץ-מתוק של שף אמיר קרונברג. צילום: שרית גופן. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לממרח העגבניות

לדגים

אופן ההכנה

לממרח העגבניות

1

מחממים כף מהשמן, מטגנים את השום עד שהוא זהוב, מוסיפים את העגבניות, הפפריקה, הנענע, רכז התמרהינדי או הרימונים, הסוכר ואת רסק עגבניות ומתבלים במלח ופלפל.

2

מבשלים במשך 3 דקות תוך כדי ערבוב,עד קבלת תערובת אחידה.

לדגים

3

מסדרים את נתחי הדגים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהעור כלפי מטה.

4

מורחים 2 כפיות מהממרח על כל נתח בשכבה דקה ואחידה.

5

מסדרים מסביב את העגבניות, הלימונים והפלפלים החריפים, מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

6

אופים במשך 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.