שף אייל מירון: “את סלט השומר מכינים עם כל סוג הדרים שאוהבים – פומלה, אשכולית, תפוז, תפוז דם או אשכולית אדומה.”
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לדג:
לטיגון:
לבורגול:
לסלט שומר עם הדרים:
אופן ההכנה
מכינים את הבורגול:
1
מחממים שמן בסיר בינוני ומטגנים בצל וגזר עד הזהבה. מוסיפים בורגול, מערבבים ומטגנים כדקה עד שהוא מתעטף בשמן.
2
בינתיים מביאים לרתיחה ציר בסיר נפרד. יוצקים על הבורגול ציר לכיסוי, מתבלים ומביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 15 דקות. משהים את הסיר מכוסה עוד כ-5 דקות.
3
מוסיפים לבורגול המוכן קליפת לימון, בצל ירוק ועגבנייה, מערבבים ומכסים שוב.
מכינים סלט שומר:
4
מסננים את השומר ממי הקרח ומערבבים עם כל חומרי הסלט.
מטגנים את הדג ומגישים:
5
מחממים היטב שמן זית במחבת. מטגנים את הדג 3 דקות מצד העור ודקה נוספת מצד הבשר. מתבלים במלח ופלפל.
6
מוסיפים נענע וזיתים לבורגול שהתקרר מעט בינתיים ומערבבים ועורמים בצלחות ההגשה. מניחים 2 פילטים של דג ומעליהם מסדרים סלט שומר.
- ניתן להחליף את דגי הדניס בדגי לברק, מוסר או סלמון.
- ניתן להחליף את הפומלה ב1/2 תפוז, או 1/2 אשכולית.
- את העגבנייה הקלופה מגישים במסעדה עם עגבנייה קונפי.
- אם אין ציר ירקות אפשר להחליף במים.