מתכון

פילה דניס עם סלסת אבטיח פיקנטית

דג עם אבטיח? למה לא, אם מדובר בסלסה פיקנטית במיוחד. הטעם החריף משתלב עם המתיקות ומקנה למנה טוויסט מעניין

1,672 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
פילה דניס עם סלסת אבטיח פיקנטית של פאולין שובל. צילום וסטיילינג: איל גרניט
פילה דניס עם סלסת אבטיח פיקנטית של פאולין שובל. צילום וסטיילינג: איל גרניט

כלים: מחבת פסים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלסת אבטיח

אופן ההכנה

1

מתבלים את הדגים בפלפל ומלח ומשמנים אותם ב-2 כפות שמן זית.

2

מחממים מחבת פסים במשך כ-2 דקות על אש גבוהה. מוסיפים 2 כפות שמן זית וצולים את האספרגוס מכל הצדדים 3-5 דקות. מוציאים את האספרגוס ושומרים בצד.

3

מניחים את הדגים באותה מחבת שבה נצלה האספרגוס כשצד העור כלפי מטה. צולים 3-4 דקות עד לקבלת קרום פריך וזהוב. מכסים את המחבת ומנמיכים את האש. ממשיכים לבשל את הדג על האדים במשך 4-5 דקות נוספות (תלוי בגודל הפילה). מורידים מהאש ושומרים תחת מכסה עד ההגשה.

להגשה

4

מערבבים קלות בקערה את קוביות האבטיח והמנגו עם הבצל הסגול, עגבניות השרי, פלפל ההבנרו, עלי הנענע ומיץ הלימון. מתבלים במלח ובשמן זית לפי הטעם. מגישים ליד הדג והאספרגוס.