כלים: מחבת פסים
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלסת אבטיח
אופן ההכנה
1
מתבלים את הדגים בפלפל ומלח ומשמנים אותם ב-2 כפות שמן זית.
2
מחממים מחבת פסים במשך כ-2 דקות על אש גבוהה. מוסיפים 2 כפות שמן זית וצולים את האספרגוס מכל הצדדים 3-5 דקות. מוציאים את האספרגוס ושומרים בצד.
3
מניחים את הדגים באותה מחבת שבה נצלה האספרגוס כשצד העור כלפי מטה. צולים 3-4 דקות עד לקבלת קרום פריך וזהוב. מכסים את המחבת ומנמיכים את האש. ממשיכים לבשל את הדג על האדים במשך 4-5 דקות נוספות (תלוי בגודל הפילה). מורידים מהאש ושומרים תחת מכסה עד ההגשה.
להגשה
4
מערבבים קלות בקערה את קוביות האבטיח והמנגו עם הבצל הסגול, עגבניות השרי, פלפל ההבנרו, עלי הנענע ומיץ הלימון. מתבלים במלח ובשמן זית לפי הטעם. מגישים ליד הדג והאספרגוס.