אם לא מצאתם חוביזה או שנגמרה העונה, גם תרד יעשה את העבודה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתבשיל חוביזה
לטחינה ירוקה
אופן ההכנה
מכינים את החוביזה
1
מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים בצל 6-5 דקות להזהבה. מוסיפים חוביזה ומתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון. מאדים כ-10 דקות תוך ערבוב עד שהחוביזה מתרככת. אפשר להכין מראש ולהכין סמוך להגשה.
מכינים טחינה ירוקה
2
קוצצים פטרוזיליה במעבד מזון כמעט עד מרקם של משחה. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים לקבלת רוטב טחינה סמיך יחסית. טועמים ומאזנים תיבול.
להגשה
3
מלהיטים היטב מחבת כבדה ומוסיפים מעט שמן זית. מתבלים את הפילטים במלח ופלפל ומטגנים 3 דקות מצד העור, הופכים ומטגנים דקה-שתיים מהצד השני.
4
יוצקים את הטחינה על צלחת הגשה ומניחים 3-2 כפות גדושות של תבשיל חוביזה ואת הדג.