מתכון

פילה מושט עם תבשיל חוביזה וטחינה ירוקה

שתי קלאסיקות של המטבח המקומי, שעובדות נהדר בנפרד ויחד - טחינה ירוקה ותבשיל חוביזה משודכות למושט, הדג הכי מקומי

1,719 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
פילה מושט עם תבשיל חוביזה וטחינה ירוקה של זוזו חנא. צילום: דניאל לילה
פילה מושט עם תבשיל חוביזה וטחינה ירוקה של זוזו חנא. צילום: דניאל לילה

אם לא מצאתם חוביזה או שנגמרה העונה, גם תרד יעשה את העבודה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתבשיל חוביזה

לטחינה ירוקה

אופן ההכנה

מכינים את החוביזה

1

מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים בצל 6-5 דקות להזהבה. מוסיפים חוביזה ומתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון. מאדים כ-10 דקות תוך ערבוב עד שהחוביזה מתרככת. אפשר להכין מראש ולהכין סמוך להגשה.

מכינים טחינה ירוקה

2

קוצצים פטרוזיליה במעבד מזון כמעט עד מרקם של משחה. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים לקבלת רוטב טחינה סמיך יחסית. טועמים ומאזנים תיבול.

להגשה

3

מלהיטים היטב מחבת כבדה ומוסיפים מעט שמן זית. מתבלים את הפילטים במלח ופלפל ומטגנים 3 דקות מצד העור, הופכים ומטגנים דקה-שתיים מהצד השני.

4

יוצקים את הטחינה על צלחת הגשה ומניחים 3-2 כפות גדושות של תבשיל חוביזה ואת הדג.