החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב טריאקי
לירקות מוקפצים
להגשה
אופן ההכנה
לרוטב טריאקי
1
מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב. משרים את נתחי הדג ברוטב 6 שעות.
לירקות
2
צולים את קוביות הבטטה. חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים. חותכים את הפטריות לרבעים ופורסים דק את שן השום.
3
מחממים שמן זית במחבת על להבה בינונית. מוסיפים את כל הירקות ומקפיצים כ-2 דקות, מתבלים במלח ופלפל.
לפילה סלמון
4
במחבת עם מעט שמן זית צורבים את הדג משני הצדדים. מעבירים את שני נתחי הדג לתבנית עם נייר אפייה ויוצקים מעל את רוטב הטריאקי.
5
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ל-10 דקות.
להגשה
6
מסדרים את הירקות על שתי צלחות הגשה. מניחים את פילה הדג על התוספת ויוצקים מהרוטב על הדג. מניחים מעט נבטי חמנית לצד הדג ומגישים.