מתכון

פילה סלמון בטריאקי עם בטטה ושעועית

לא תמיד ילדים רוצים לאכול ספגטי בלי רוטב. לפעמים הם גם רוצים פילה סלמון עם בטטה ושעועית. כמו זה למשל

70,475 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
פילה סלמון בטריאקי עם בטטה ושעועית של שף רם ענתבי. צילום: רן בירן
פילה סלמון בטריאקי עם בטטה ושעועית של שף רם ענתבי. צילום: רן בירן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב טריאקי

לירקות מוקפצים

להגשה

אופן ההכנה

לרוטב טריאקי

1

מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב. משרים את נתחי הדג ברוטב 6 שעות.

לירקות

2

צולים את קוביות הבטטה. חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים. חותכים את הפטריות לרבעים ופורסים דק את שן השום.

3

מחממים שמן זית במחבת על להבה בינונית. מוסיפים את כל הירקות ומקפיצים כ-2 דקות, מתבלים במלח ופלפל.

לפילה סלמון

4

במחבת עם מעט שמן זית צורבים את הדג משני הצדדים. מעבירים את שני נתחי הדג לתבנית עם נייר אפייה ויוצקים מעל את רוטב הטריאקי.

5

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ל-10 דקות.

להגשה

6

מסדרים את הירקות על שתי צלחות הגשה. מניחים את פילה הדג על התוספת ויוצקים מהרוטב על הדג. מניחים מעט נבטי חמנית לצד הדג ומגישים.