מתכון

סלמון ועגבניות שרי בקונפי שמן זית עם קרם אפונה ונענע

בישול בשמן זית מתאים מאוד לסלמון ומותיר אותו עסיסי. קרם אפונה ופיסטוק יוצר תפאורה מושלמת מבחינת טעם וצבע

5,207 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2017
פילה סלמון ועגבניות שרי בקונפי שמן זית עם קרם אפונה ונענע. צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע
פילה סלמון ועגבניות שרי בקונפי שמן זית עם קרם אפונה ונענע. צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע

החג הזה הולך להיות טעים במיוחד עם טיב טעם!


החגים בפתח ויש תחושה של התחלה חדשה באוויר. השנה שולחן ראש השנה שלכם הולך לקבל זריקת טעם וצבע בזכות מנות רושם שממש קל להכין עם חומרי הגלם המשובחים של טיב טעם: דגים טריים-טריים, נתחי בשר איכותיים ובעלי כנף מגוונים. בארוחה שלנו הדגים משתלבים במנות ראשונות צבעוניות ואלגנטיות, עופיונים נהנים מחברתו של רוטב פטנט גאוני, ברווז צלוי משתדך לדלורית ותאנים מקורמלות בסלט סתווי שכולו זהב ונתחי סינטה נעטפים בגלימת בצק מגרה. שיהיה לכולנו חג טעים ושמח!

אמצו את הקרם הירקרק גם למנות נוספות, למשל פרוסות רוסטביף חמות או קרות, ואפילו כרוטב לפסטה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם אפונה:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מתבלים נתחי סלמון במלח ופלפל ומניחים בסיר שמכיל אותם בנוחות בשכבה אחת. יוצקים שמן זית ושמן קנולה, מוסיפים שום, קליפת לימון, עלי דפנה ועגבניות שרי ומבשלים על להבה נמוכה 8-10 דקות עד לבעבוע עדין. מכבים את הלהבה. משאירים את הסלמון בשמן כ-12 דקות נוספות. מוציאים את הסלמון בזהירות מהשמן (אפשר להשתמש שוב בשמן בתנאי שמטגנים בו דגים).

מכינים קרם אפונה:

2

טוחנים במעבד מזון את החומרים עד שמתקבל קרם חלק. מתקנים תיבול.

מרכיבים את המנה ומגישים:

3

יוצקים לכל צלחת הגשה 2 כפות גדושות של קרם אפונה בצלחות הגשה, מניחים מעל פילה סלמון, כמה עגבניות שרי ועלי בזיליקום קטנים.