מתכון

פילה עגל במילוי עשבי תיבול ואגוזי קשיו של יוסי שטרית

הדרך המושלמת להגיש פילה בקר: מבקשים מהקצב לפרוס את הנתח ליריעה דקה, משטחים מלית של עשבים טריים ואגוזים ומגלגלים

22,755 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
פילה עגל במילוי עשבי תיבול ואגוזי קשיו של יוסי שטרית. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
פילה עגל במילוי עשבי תיבול ואגוזי קשיו של יוסי שטרית. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

כדי לפרוש את הנתח ליריעה דקה, צריך להיכנס עם הסכין מצידו של הגליל ולהתחיל לחתוך פנימה בצורת ספירלה, אבל אל תסתבכו עם החיתוך  — בקשו מהקצב לעשות זאת עבורכם. לכם נותר רק למלא, לגלגל ולקשור, וזה ממש לא מסובך. התוצאה מבטיחה קריאות התפעלות של כל המסובים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לרוטב קרמל סויה (1/2 ליטר)

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את המלית

2

טוחנים שיני שום במעבד מזון עם חצי מכמות הפטרוזיליה ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.

ממלאים, מעצבים וצולים

3

פורשים את יריעת הפילה ומשטחים על כולו את המלית בצורה אחידה. מגלגלים לרולדה וקושרים בעזרת חוט במרווחים של 3-2 ס”מ.

4

מחממים מחבת עם שמן ומשחימים את הרולדה 3-2 דקות מכל הצדדים. מניחים בתבנית.

5

צולים 20 דקות בתנור. מוציאים, ממתינים 5 דקות ופורסים למנות אישיות.

מכינים את הרוטב

6

מביאים את כל החומרים למעט מיץ הלימון לרתיחה בסיר, מנמיכים להבה ומבשלים 15 דקות עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך. המרקם יהפוך למעט צמיגי, אך אל חשש — מיץ הלימון ידלל אותו.

7

מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומצננים. שומרים בכלי סגור בקירור עד חצי שנה.

להגשה

8

מזלפים כף רוטב קרמל-סויה על כל מנה.