לעתים פיצה סוגרת לנו את הפינה של "מנת ילדים", אבל הגרסה הזו תתאים גם למבוגרים שבחבורה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
להרכבה:
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים בצק:
1
שמים את חומרי הבצק בקערת מיקסר ולשים בעזרת וו לישה 6-5 דקות עד לקבלת בצק חלק. מכסים בניילון ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
2
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
מטגנים פטריות:
3
על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומכדררים לכדורים. מכסים במגבת ומשהים ל-15 דקות.
4
מחממים מחבת עם שמן זית, מטגנים פטריות 4-3 דקות עד להזהבה עדינה. מוסיפים תימין, מלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהכיריים. מצננים מעט.
מרדדים, מרכיבים, אופים ומגישים:
5
על משטח מקומח מרדדים כדורי בצק לעלים בעובי 1/2 ס"מ. מעבירים לתבניות ומפזרים תערובת פטריות מעל. מפזרים קרעי מוצרלה ואופים 10 דקות עד ששולי הבצק מזהיבים.
6
מפזרים פרמזן ומגישים מיד.