כל המשפחה יכולה להשתתף בהכנת המתכון.
הקפידו על סדר הוספת החומרים למיקסר ועל התפחה יסודית – הפרטים הקטנים האלה יבטיחו בצק במרקם מושלם.
4 פיצות זוגיות או 8 אישיות
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להרכבת הפיצה
אופן ההכנה
1
מערבלים את הקמח במיקסר עם וו לישה במהירות אטית כ־3 דקות כדי לאוורר אותו.
2
ממיסים את השמרים במעט מים. תוך כדי ערבול מוסיפים לקערת המיקסר לפי הסדר את המלח, המים (יוצקים אותם לאט ולא שופכים בבת אחת), את השמרים המומסים ושמן הזית.
3
לשים במהירות אטית במשך 2־3 דקות, מגבירים מהירות ולשים 6 דקות נוספות לקבלת בצק אחיד, חלק וגמיש.
4
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים שעה עד שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו. אפשר גם להתפיח במקרר: מתפיחים את הבצק למשך 30 דקות בטמפרטורת החדר, מוציאים ממנו את האוויר ומעבירים למקרר למשך 8 שעות. מוציאים את הבצק מהמקרר כשעה לפני תחילת השלב הבא.
5
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים אותו בידיים במשך 2־3 דקות. מחלקים את הבצק ל־4 או 8 חלקים (לפי המספר והגודל הרצויים של הפיצות) ויוצרים מהם כדורים. מניחים את הכדורים על מגש מקומח או מרופד בנייר אפייה במרווחים של 10־12 ס"מ (הכדורים ימשיכו לתפוח). מכסים במגבת נקייה ומתפיחים כשעה וחצי, עד שכדורי הבצק תפוחים ורכים מאוד למגע.
6
בינתיים מחממים תנור ל־240 מעלות, או יותר – בהתאם לחום הגבוה ביותר של התנור. אם אין אבן אפייה, מניחים בחלק התחתון של התנור תבנית אפייה הפוכה.
מרכיבים ואופים את הפיצה
7
מקמחים היטב מרדה או מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. לחלופין אפשר להשתמש ברשת לאפיית פיצה. משטחים כל כדור לעובי הפיצה הרצוי לפי הטעם, ומשאירים שוליים גבוהים מעט. כדי לא לפגוע במרקם הבצק עושים זאת בעזרת הידיים, ללא מערוך. מעבירים את הבצק למרדה, מורחים על כל עיגול בצק שכבה דקה של רוטב, שתכסה את הפיצה כולה מלבד השוליים. מפזרים קרעי מוצרלה ותוספות לפי הטעם.
8
מחליקים את הפיצה אל האבן או אל התבנית הלוהטת. אופים 10־15 דקות עד שהגבינה נמסה, השוליים שחומים והתחתית שחומה ופריכה. זמני האפייה עשויים להשתנות מאוד בין תנור לתנור, ולכן בפעם הראשונה רצוי לא להסתמך על השעון אלא על מראה הפיצה.