מתכון

פיצה נאן עם פסטו, עגבניות ופרמזן

נאן, לחם הודי שטוח, יכול להיות גם בסיס פשוט ומהיר לפיצה: הוא דורש התפחה של רבע שעה בלבד ומכינים אותו על מחבת

6,595 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
  • פיצה נאן עם פסטו, עגבניות ופרמזן של בת חן דיאמנט. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
    פיצה נאן עם פסטו, עגבניות ופרמזן של בת חן דיאמנט. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
  • פיצה נאן עם פסטו, עגבניות ופרמזן של בת חן דיאמנט. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
    פיצה נאן עם פסטו, עגבניות ופרמזן של בת חן דיאמנט. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטופינג

אופן ההכנה

מכינים בצק

1

מערבבים שמרים, סוכר ומים בקערה רחבה ומשאירים למנוחה של 2 דקות. מוסיפים לקערה שמן זית, יוגורט וביצה ומערבבים. מוסיפים קמח ומלח, ולשים בידיים כ־3 דקות עד שנוצר כדור בצק אחיד. מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים רבע שעה.

צולים עגבניות שרי לטופינג

2

מחממים תנור ל־220 מעלות. מניחים עגבניות שרי בתבנית כאשר הצד הפתוח פונה מעלה. מזליפים מעט שמן זית, בוזקים מלח ים אטלנטי ומפזרים תימין. צולים בתנור 12־15 דקות, עד שהעגבניות מתרככות. מוציאים ומניחים בצד.

3

מחלקים את הבצק ל־8 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעיגול בקוטר 20 ס"מ על משטח עבודה מקומח.

4

מחממים מעט שמן זית במחבת על להבה בינונית. מניחים במחבת עיגול בצק וקולים עד שבועות מופיעות על פני הבצק, הופכים וקולים דקה נוספת. קולים כך את יתר עיגולי הבצק, משמנים קלות את המחבת לפני הוספת בצק חדש.

מניחים טופינג ומגישים

5

מורחים פסטו, מפזרים עגבניות, מגלפים פרמזן ומגישים.