מתכון

פיצה פאי עם בצל, צימוקים ותימין של אורי שפט

גרסה מתקתקה ומעט שונה לפיצה פאי, שאי אפשר להפסיק לאכול

דצמבר 2020
פיצה פאי מקמח מלא עם בצל, צימוקים ותימין של אורי שפט. צילום: דן לב. סטיילינג דלית רוסו.
פיצה פאי מקמח מלא עם בצל, צימוקים ותימין של אורי שפט. צילום: דן לב. סטיילינג דלית רוסו.

המתכון מותאם לשתי פיצות בגודל 30×40 ס“מ.

שימו לב, יש להדליק את התנור כשעה לפני הכנסת הפיצות לאפייה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לרוטב עגבניות

לתוספות

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

יוצקים מים לקערת מיקסר ומפוררים לתוכם שמרים. מנפים קמח לקערה נפרדת ומוסיפים לקערת הלישה עם מלח ושמן זית. לשים בעזרת וו לישה במהירות נמוכה 3 דקות לאיחוד החומרים. מגבירים את מהירות הלישה לבינונית ולשים 4 דקות נוספות עד לקבלת בצק קשה יחסית. אם הבצק רך, מוסיפים 3-2 כפות קמח בשלב הלישה.

2

יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה מקומחת קלות. מכסים במגבת מטבח (או ניילון נצמד) ומתפיחים 40 דקות עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

3

מניחים בתחתית התנור לבנת שמוט (או תבנית תנור הפוכה) ומחממים את התנור ל-250 מעלות (הטמפרטורה הגבוהה ביותר).

4

חוצים את הבצק בעזרת קלף או סכין ומגלגלים כל חלק על משטח עבודה מקומח קלות לגליל. משטחים מעט את הגליל לצורה מלבנית. מכסים במגבת מטבח ומתפיחים 20 דקות.

5

מרדדים את מלבני הבצק לגודל 30×40 ס“מ ומעבירים לתבניות משומנות. בשלב זה הבצק מעט מתכווץ לעבר מרכז התבנית. מכסים את הבצק במגבת וממתינים כ-5 דקות. מותחים את הבצק לעבר פינות התבנית. משטחים בכרית כף היד ואז בטפיחות עם האצבעות.

מכינים רוטב עגבניות

6

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים שום כמה שניות עד שעולה ניחוח אך בלי שישחים. מוסיפים עגבניות וסוכר ומבשלים על להבה בינונית 7 דקות להסמכה (אם מכינים מעגבניות משומרות, מבשלים 10 דקות נוספות כדי להיפטר מטעמי הלוואי). מתבלים. שומרים במקרר עד יומיים-שלושה.

מכינים את תערובת התוספות

7

מערבבים את כל המרכיבים בקערה.

מרכיבים את הפיצה

8

מורחים על הבצק שכבה דקה של רוטב עגבניות ומשאירים שוליים של 1 ס“מ. מפזרים על הבצק את תערובת התוספות ומתפיחים 30 דקות.

9

אופים 15-12 דקות עד שהבצק זהוב.

10

כשהפיצה יוצאת מהתנור, לפני ההגשה מעטרים בעלים מצרור בזיליקום טרי.