מתכון

פירה תפוחי אדמה בניחוח פטריות

פטריות הפורצ'יני פופולאריות מאוד במטבח האירופאי, וכמו במתכון הנוכחי, הן מוסיפות לאוכל ארומה עשירה במיוחד

12,632 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
פירה תפוחי אדמה בטעם פורצ'יני מיובש של פאולין שובל. צילום: פאולין שובל
פירה תפוחי אדמה בטעם פורצ'יני מיובש של פאולין שובל. צילום: פאולין שובל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים את הפטריות בכוס מים חמים יום לפני ההכנה (שומרים את מי ההשריה).

2

למחרת מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד לריכוך. קולפים, מרסקים לפירה ומניחים בצד.

3

בזמן בישול תפוחי האדמה מסננים את הפורצ'יני ויוצקים את הנוזל המסונן לסיר. מבשלים על אש נמוכה ומצמצמים למחצית הכמות. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה, מצמצמים שוב, עדיין על אש נמוכה.

4

קוצצים את הפטריות ומטגנים אותן בחמאה על אש גבוהה. מוסיפים 2 כפות מהפטריות לתוך השמנת המצומצמת ומערבבים יחד עם תפוחי האדמה. מוסיפים חמאה לפי הטעם ומתבלים במלח ובפלפל.

להגשה

5

מגישים את הפירה החם כתוספת או כמנה בפני עצמה, עם יתרת הפטריות המוקפצות מעל.