החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
משרים את הפטריות בכוס מים חמים יום לפני ההכנה (שומרים את מי ההשריה).
2
למחרת מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד לריכוך. קולפים, מרסקים לפירה ומניחים בצד.
3
בזמן בישול תפוחי האדמה מסננים את הפורצ'יני ויוצקים את הנוזל המסונן לסיר. מבשלים על אש נמוכה ומצמצמים למחצית הכמות. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה, מצמצמים שוב, עדיין על אש נמוכה.
4
קוצצים את הפטריות ומטגנים אותן בחמאה על אש גבוהה. מוסיפים 2 כפות מהפטריות לתוך השמנת המצומצמת ומערבבים יחד עם תפוחי האדמה. מוסיפים חמאה לפי הטעם ומתבלים במלח ובפלפל.
להגשה
5
מגישים את הפירה החם כתוספת או כמנה בפני עצמה, עם יתרת הפטריות המוקפצות מעל.