החומרים טבלת מידות ומשקלות
לדגים
לבלילה
לרוטב הטרטר
לצ'יפס זוקיני
אופן ההכנה
לבלילה
1
מערבבים את כל חומרי הבלילה, לפי הסדר הבא: החומרים היבשים, הביצה והבירה. מקפידים שהבלילה תגיע למרקם לא כבד ותישאר שקופה מעט. מאחסנים את הבלילה בקירור עד מועד הטיגון.
לרוטב טרטר
2
חותכים את המלפפון החמוץ לקוביות קטנטנות, ואת הצלפים והעירית קוצצים דק מאוד. מוסיפים מיונז ומערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
לצ'יפס זוקיני
3
חותכים את הזוקיני לרצועות דקות (רצוי במנדולינה).
4
מחממים שמן בסיר רחב. מקמחים מעט את רצועות הזוקיני ומטגנים עד שהן הופכות פריכות וזהובות. מתבלים במעט מלח.
לדגים
5
ממליחים מעט את הדגים ומקמחים. מנערים את הקמח העודף וטובלים בבלילת הבירה.
6
מטגנים בשמן החם עד שהדגים זהובים ומאוד פריכים (לא לחשוש מטיגון יתר שכן המעטפת הפריכה שומרת על העסיסיות של נתחי הדג). מעבירים לנייר סופג.
להגשה
7
מגישים את הדגים בליווי הרוטב וצ'יפס הזוקיני.